Trenutek spočetja: Ogromno otrok se sooča s stiskami, ker so bili spočeti iz napačnih razlogov

3. 10. 2023
Deli
Trenutek spočetja: Ogromno otrok se sooča s stiskami, ker so bili spočeti iz napačnih razlogov (foto: shuttersotck)
shuttersotck

Trenutek spočetja otroka lahko vpliva na njegove stiske kasneje v življenju.

Stare kulture učijo, da je osebnost otroka zelo podobna zavesti staršev v trenutku spočetja. To ni edini dejavnik, ki vpliva na otrokov značaj, je pa ključen.

Dr. V. O. Ruzov v svojih delih piše, kako zaskrbljujoče je dejstvo, da več kot polovica današnjih otrok ni bila zaželenih ali spočetih v želji spočeti zdrave potomce.

Večina otrok danes je spočetih iz strasti, zabave, ob alkoholu, drogah, celo nasilju, kar je tudi eden od vzrokov, zakaj ima danes toliko ljudi težave z različnimi travmami, nizko samopodobo, hiperaktivnostjo, nezainteresiranostjo, boleznimi in tesnobo. Otrok že od samega začetka čuti, da je staršem v napoto.

Občutek nezaželenosti je eno najtežjih bremen, ki ga lahko naložimo otroku.

Idealno je, da sta oba starša ob spočetju v odlični psihofizični in duhovni kondiciji, najpomembneje pa je, da se imata zares rada ter da k spolnemu odnosu pristopita z zavestno željo spočeti zdravega otroka.

Višja, kot je ob spočetju zavest staršev, višja bo zavest otroka.

Razvoj otroka se ne začne ob rojstvu ali šele pri dveh, treh letih. Njegov razvoj se začne v maternici in že pred njegovim spočetjem. Prvih pet let, začenši s samim spočetjem, je najpomembnejših v življenju vsakega izmed nas.

Najbolje je, če mati ves čas nosečnosti in prvih nekaj let po rojstvu otroka svoje življenje v celoti prilagodi potrebam otroka. Oče pa v tem času naredi vse, da je mati resnično zadovoljna in materialno ter emocionalno preskrbljena.

Otrokov razvoj od spočetja pa do prvih let je v vsem odvisen od ljubeznivosti in predanosti njegovih staršev. S svojo zavestjo vplivate tudi na to, kakšen bo vaš potomec.

Prirejeno po: Andrej Pešec - Vzgoja motiviranih, zdravih in odgovornih otrok

POGLEJTE SI TUDI NAVDIHUJOČ PODKAST Z Borutom Pahorjem:

"Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka. Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama. Imava nekaj vzporednic. Ko sva se nedolgo tega pogovarjala, sva ugotovila, da je teh vzporednic še več," pove Borut Pahor o prvi epizodi Mastercard® podkasta.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan