Trije rituali, ki bodo še močneje povezali vašo družino

Običaji in rituali, ki jih družina izvaja v skupno dobro, krepijo vezi, povečujejo občutek pripadnosti, varnosti in povezanosti. Naj ti trije edinstveni rituali postanejo tudi del vaše družine.

Trije rituali, ki bodo še močneje povezali vašo družino (foto: FOTO: Shutterstock) FOTO: Shutterstock
28. 10. 2019 | Promocijsko sporočilo

V družini vsakdo ustvarja majhne, a edinstvene običaje in rituale. To je lahko telefonski pogovor z babico v soboto dopoldne ali družinski ogled komedije ob petkih zvečer, skupno nedeljsko kosilo, pa rituali, ki jih izvajamo ob praznikih (npr. krašenje jelke na božični večer) itn. Z raziskavami so ugotovili, da so družine, ki negujejo in vrednotijo takšne tradicije srečnejše od tistih, ki tega ne počnejo. Celo v družinah, ki nimajo otrok, so zakoni, oplemeniteni s takšnimi tradicijami, srečnejši. Različni skupni rituali omogočajo, da se čustveno povežemo ter ustvarimo toplino in občutek varnosti v družinskih odnosih.

Izvajajte te tri edinstvene rituale in vaše družinsko življenje bo postalo lepše:

1.    Ritual: vzpostavite in ohranite pozitivno naravnanost

Če smo pozitivni, trdno verjamemo vase in v svoje sposobnosti ter smo do drugih ljubeči, razumevajoči in vedno pripravljeni pomagati. Predstavljajte si, kako povezana in močna je lahko družina, kjer se vsi družinski člani trudijo biti pozitivno naravni - do sebe in drugih članov ter v vsaki situaciji najdejo pozitivno. A dejstvo je, da je v teh časih včasih težko misliti vedno pozitivno in pri tem lahko družinski člani odigrajo pomembno vlogo ter spodbujajo tistega, ki je morda v slabši koži. Družina si lahko npr. omisli »dan pozitivne naravnanosti«, si ob večerih vzame čas za skupno druženje in piše dnevnik pozitivnih misli ter hvaležnosti, kjer drug drugemu izražajo svoja čustva in hvaležnost. Če je imel kdo izmed družinskih članov težak dan, ga s skupnimi močmi spodbujajo in motivirajo, dokler ne najdejo pozitivne rešitve. Gojenje skupne pozitivne naravnanosti je lahko res izjemen ritual!

2.    Ritual: določite dejavnosti, ki jih boste izvajali skupaj

To so lahko povsem vsakodnevna opravila, v katera so vključeni vsi družinski člani, vsak s svojo nalogo. Tako lahko družina določi dan, ko bo generalno čistila svoj dom, si razdeli opravila pri pripravi zajtrka, kosila ali večerje, se odpravi skupaj nakupovati itn. Ritual lahko postanejo tudi skupni sprehodi v naravi, kjer si družina vzame čas za kratko meditacijo ali trenutke tišine. Podoben ritual lahko družina vpelje tudi zjutraj pred odhodom v službo, vrtec ali šolo, ko si vzame trenutke tišine ali zvečer pred spanjem za umirjanje. To je na začetku lahko izziv, še posebno, če so člani družine majhni otroci, z vztrajanjem pa obrodijo velike sadove.

3.    Ritual: povežite se tudi, ko niste skupaj

To bo izjemno enostavno, kajti sedaj lahko pri Telemachu združite moči s svojimi družinskimi člani in prihranite pri mesečni naročnini na mobilne storitve.

Telemach je nedavno predstavil prijetno in dobrodošlo novost, ki temelji na povezovanju do vključno štirih družinskih članov pri mobilni naročnini na pakete VEČ, ŠE VEČ in NAJVEČ. Za slednje lahko tako plačujete še nižjo mesečno naročnino, ostajajo pa enako fantastični kot v redni ponudbi! Povežete se lahko največ štirje družinski člani, pogoj pa je prijavljeno isto stalno prebivališče. Več članov, kot se poveže, večji je popust. Z družinskimi popusti lahko tvoja družina pri Telemachu prihrani kar do 288 evrov na leto!

 

 

 

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri