Kdo so "prebujeni" ljudje?

Morda menite, da so "prebujeni" ljudje vedno mirni, a tudi pri njih lahko srečamo burne reakcije.

Kdo so "prebujeni" ljudje? (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2022

V letih sem spoznal veliko ljudi, ki trdijo, da so "prebujeni". Da so osvobojeni ega in da so onstran osebnega. Enaki ljudje še vedno burno reagirajo, včasih z jezo ali celo čustvenim nasiljem, na besede in vedenje drugih.

Ali to pomeni, da niso zares "prebujeni"? Ali pa to morda pomeni, da moramo spremeniti svojo predstavo o tem, kaj v resnici pomeni biti "prebujen" v današnjem času?

Ali je prebujenje cilj, ki ga je treba doseči, ideal, ki ga je treba izpolniti, zgodba, ki jo je treba predstaviti drugim? Ali pa gre za ponovno odkritje tega, kdo v resnici ste v sedanjem trenutku?

Zame je prebujen človek tisti, ki globoko in brezpogojno pozdravlja vse svoje misli, čustva in občutke. Ki se jih zaveda, jih razume in jih sprejema, tudi če ne reagira vedno "vzorno".

Če vas nekaj razjezi, iztiri, razočara ali razžalosti, to še ne pomeni, da delate nekaj narobe. To preprosto pomeni, da obstajajo nekateri deli vas, ki jim morate nameniti še nekaj pozornosti. 

A pomembno je, da pri tem ostajate nežni do sebe. Ne obsojajte se takrat, ko se ne vedete tako, kot bi si morda želeli. Ste samo ljudje.

Sprejmite svojo nepopolnost in ozavestite, da boste kdaj naredili tudi napake. Takrat boste prebujeni.

Prirejeno po: Jeff Foster