Ustvarite oazo miru na terasi ali balkonu!

Prijetni in umirjeni kotički so zaželeni v vsakem domu in predstavljajo prostor za umik, počitek in sproščanje. Ker so dnevni prostori pogosto namenjeni skupnemu času in dejavnostim, si lahko kotiček miru ustvarite kar na terasi ali balkonu. 

Ustvarite oazo miru na terasi ali balkonu! (foto: Ground Picture/Shutterstock.com) Ground Picture/Shutterstock.com
23. 11. 2022 | Promocijsko sporočilo

Kaj potrebujete za umirjeno uživanje na terasi ali balkonu?

Odvisno od velikosti in razporeditve vašega prostora izberite ustrezno pohištvo, ki vam bo omogočilo, da nemoteno uživate v svojem kotičku za sproščanje. Najbolj pogosta izbira za sedenje so vrtne garniture, ki so dostopne v številnih različicah za različne okuse. Če na terasi ali balkonu imate manj prostora, se odločite za elegantne tridelne komplete s stoli in mizo, na katero boste lahko odlagali kozarce in skodelice. Prostor dopolnite s preprostimi škatlami za shranjevanje, v katere lahko pospravite okrasne vzglavnike in odeje. Škatle lahko služijo tudi kot stojala za sobne rastline.

Za tiste, ki imate na razpolago več prostora, bodo bolj primerne vrtne garniture, ki vsebujejo tudi nekoliko večje klopi ali kavče, saj si boste tako zagotovili tudi možnost poležavanja na terasi ali balkonu. Seveda, ob skodelici priljubljenega toplega napitka in knjigi ali v družbi najljubših. V tem primeru bodo ponovno prišle prav odeje v škatlah za shranjevanje.

Zagotovite si tudi dovolj svetlobe, da boste lahko v svoji oazi miru uživali tudi takrat, ko ni naravne svetlobe. To boste najlažje dosegli z elegantnimi zunanjimi svetili, ki jih lahko montirate na steno ali se odločite za modele, ki lahko samostojno stojijo. Priporočljivo je, da svetloba ni premočna, saj boste tako najlažje počivali in nabirali energijo.

Kako ustvariti umirjeno vzdušje na terasi ali balkonu?

Med najbolj priljubljenimi načini za ustvarjanje umirjenega vzdušja na terasi ali balonu so zagotovo rastline, ki oddajajo umirjeno zeleno energijo. Odvisno od prostora in vaših želja, lahko se odločite za velike lončnice in/ali manjše rastline, zelišča in začimbe. Dobrodošel in zelo sodoben dodatek je tudi balkonski rastlinjak, ki bo  postal dom številnim rastlinam in tako pripomogel k umirjenem in zenovskem vzdušju na vaši terasi ali balkonu.

Tudi rastlinjaki so dostopni v številnih različicah, ki vam omogočajo kreativno zasnovo prostora. Na večjo teraso ali balkon lahko postavite samostojni leseni balkonski rastlinjak in v njem potem lahko gojite zelišča in začimbe. Navdušili vas bodo tudi mini rastlinjaki, ki se lahko postavijo kjerkoli znotraj vašega doma. Mini rastlinjaki so izjemno čudovit dodatek vsakemu prostoru, se pa posebej čudovito izkažejo na terasi ali balkonu.