V MARCU nas čaka eden najbolj čarobnih dni v letu

29. 2. 2024
Deli
V MARCU nas čaka eden najbolj čarobnih dni v letu (foto: Profimedia)
Profimedia

V marcu 2024 nas čaka kar nekaj pomembnih astroloških dogodkov. Preverite, katerih.

V pričetku marca bomo močno občutili energijo rib, kar bo okrepilo našo ustvarjalnost, sočutje in intuicijo. V drugi polovici meseca nas čaka še spomladansko enakonočje in začetek astrološkega novega leta - čas, ko praznujemo in v svoje življenje povabimo svežo energijo. Proti koncu pozdravljamo še sezono mrkov - obdobje, ki nas spodbuja k transformaciji, tokrat predvsem na področju odnosov.

Tukaj so vsi pomembni astrološki dogodki v tem mesecu:

3. marec: kvadrat Venere z Uranom

Venera v vodnarju se bo premaknila v kvadratno poravnavo z Uranom v biku. Ta kombinacija lahko vzbudi globlje misli in občutke, ko gre za naše odnose. Morda boste na tem področju nekoliko zmedeni, odgovore pa lahko pričakujete proti koncu meseca, ko nastopi lunin mrk. 

8. marec: Merkur v konjunkciji z Neptunom v ribah

Na dan žena nam Merkur in Neptun prinašata ustvarjalno energijo zasanjanih rib. To je odlična priložnost, da se povežete s svojo domišljijo, se lotite kreativnih projektov ali razmislite o novih idejah, kako bi lahko uresničili svoje sanje.

9. marec: premik Merkurja v znamenje ovna

Merkur se je do sedaj nahajal v znamenju zasanjanih, intuitivnih rib, na ta dan pa se premika naprej, v znamenje ognjenega ovna. V tem času se morda izboljša vaša osredotočenost, lahko pa se zgodi tudi, da boste v sebi občutili več strasti, kakor običajno.

9. marec: kvadrat Marsa z Uranom

Ko se premakne Merkur, se tudi Mars v vodnarju poravna v kvadratu z Uranom v biku. To lahko ustvari nekaj napete energije in poveča morebitno razdražljivost. Če že od prej v določenih odnosih vlada napetost, bo ta lahko v tem času še bolj izrazita in moteča. Kadar koli je vpleten Mars, stvari lahko hitro eskalirajo, a se tudi hitro razrešijo.

10. marec: lunin mlaj v znamenju rib

Lunin mlaj v znamenju rib je sanjski in romantičen. Prinaša energijo, ki nam omogoča ustvarjanje, manifestiranje, poglabljanje duhovne prakse in povezovanje z domišljijo. Na področju vizualizacije je to eden najmočnejših letošnjih mlajev, zato si le vzemite nekaj časa za vizualizacijo stvari, ki jih želite doseči.

11. marec : premik Venere v znamenje v rib

Venera v znamenju rib nam omogoča, da stopimo v stik s svojimi občutki. To je odličen čas, da razmislimo, kako dojemamo ljubezen, kako jo izkazujemo in kako sprejemamo; ne samo v odnosih z drugimi, temveč tudi v odnosu s sabo.

17. marec: sonce v konjunkciji z Neptunom v ribah

Še en ustvarjalen in navdihujoč dan! Neptun, ki se poravna s soncem v ribah, nam lahko prinese valove ustvarjalnega navdiha, vendar moramo biti pozorni na svoja rožnata očala. Če se stvari zdijo preveč dobre, da bi bile resnične, morda ne vidite celotne slike. Zaupajte svoji intuiciji in dovolite, da vas vodi ustvarjalnost, a ohranjajte mero previdnosti, še posebej pri sklepanju dolgoročnih odločitev.

20. marec: enakonočje, začetek astrološkega leta in začetek obdobja ovna

20. marec je eden najmočnejših in čarobnih dni v letu. Poleg enakonočja pozdravljamo še začetek astrološkega novega leta in začetek obdobja ovna. To je odličen čas za praznovanje, obenem pa bo močno vladala energija novih začetkov. Zdaj imamo odlično priložnost, da si postavimo cilje in namere za nov cikel, ki je pred nami.

21. marec: Venera v konjunkciji s Saturnom

Venera in Saturn se združita v znamenju rib, kar nas spodbuja, da se osredotočimo na lastne občutke. Hkrati pa je to čas, ko bomo primorani prevzeti odgovornost za svoja dejanja in se morda opravičiti, če smo nekomu povzročili bolečino.

22. marec: premik Marsa v znamenje rib

Tudi Mars se premakne v znamenje rib, kar pomaga omiliti vsa napeta ali intenzivna čustva. Prinaša nam priložnost, da poiščemo notranji mir, hkrati pa lahko opazimo pomanjkanje zagona. Če ste v tem času nekoliko bolj počasni in brezvoljni, ne bodite prestrogi do sebe in si privoščite zaslužen počitek po intenzivnem mesecu.

25. marec: polna luna in lunin mrk v znamenju tehtnice

V koncu meseca nas čaka še lunin mrk v znamenju tehtnice, ki bo vplival predvsem na naše odnose. Če se vam je na začetku meseca zdelo, da določene stvari v vaših odnosih ne funkcionirajo, boste po tem mrku lahko dobili bolj jasne odgovore. Obeta se nam konec določenih odnosov, vzorcev in dinamik, ki nas ovirajo pri tem, da bi naši odnosi bili bolj izpolnjujoči. Na ta dan pa ne počnite nič napornega, najbolje, da ste čim bolj v miru. 

Prirejeno po: foreverconscious.com

Preberite si še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk