V Portorožu razstava Budovih relikvij za mir in sočutje

Portorož vedno znova privablja z izbranim dogajanjem, ki bo tokrat zaživelo z duhovnim popotovanjem. Konec meseca avgusta bo v LifeClass Hotels&Spa na ogled posebna svetovno priznana razstava, ki bo obiskovalce navdala z mirom in sočutjem. Med 28. in 30. avgustom si bomo v hotelu Riviera in na terasi Mystica, lahko ogledali razstavo "Maitrejevo srčno svetišče".

Razstava Budovih relikvij za mir in sočutje (foto: LifeClass) LifeClass
5. 8. 2015

Razstava Budovih relikvij za mir in sočutje

Relikvije so esenca duhovne realizacije mojstrov, ki so jih pustili za sabo po svoji smrti in so plod njihove motivacije neskončne dobrobiti za vsa bitja. Večinoma so podobne bisernim kristalom različnih barv in v sebi skrivajo neizmerno pozitivno energijo. Nastale so po kremaciji različnih visoko realiziranih budističnih mojstrov, ki so že za časa življenja dosegli visoke duhovne realizacije. Relikvije so zato navadno spravljene v templjih ali samostanih in so redko, če sploh, na ogled širši publiki.

Razstava Budovih relikvij za mir in sočutje

Razstava Budovih relikvij ima v svoji zbirki tudi osem relikvij samega Bude Šakjamunija, ki so starejše kot 2.500 let, razstavi pa jih je poklonil Dalai Lama. Zbirka "Maitrejevo srčno svetišče" zajema več kot 1.000 relikvij in predstavlja največjo tovrstno razstavo. Izjemno zbirko si je doslej ogledalo že 2,5 milijona obiskovalcev, zaživela pa je v 68 državah. Razstava, ki inspirira ter pozitivno in pomirjujoče deluje na telo in duha, bo obiskovalce popeljala po poteh budizma in dobrobiti za vsa bitja.

Razstava Budovih relikvij za mir in sočutje

Na budističnih izročilih temelji tudi center tajske tradicionalne masaže Wai Thai v hotelih LifeClass, kjer obiskovalce v stanje najgloblje sprostitve, ko se telo in duša zlijeta v eno in vse postane en sam mir in harmonija, popeljejo profesionalni tajski terapevti.

Razstava Budovih relikvij, ki združuje vse kulture in religije bo na ogled brezplačno in je edinstvena priložnost, da se približamo in pridemo v stik z esenco mojstrov. Otvoritvena slovesnost bo potekala v petek, 28. avgusta, med 18. in 20. uro, na ogled pa bo tudi v soboto, 29. avgusta, med 11. in 18. uro ter v nedeljo, 30. avgusta, med 11. in 17. uro. Obiskovalci razstave bodo imeli tudi možnost sodelovanja v obredu blagoslavljanja in prejeti osebni blagoslov.