Vaše težave so vaši BLAGOSLOVI

V težkih trenutkih je ključno, da se osredotočite na vse, kar vam situacija daje. Sprejmite vso modrost in znanje, ki se skriva v bolečini.

Vaše težave so vaši BLAGOSLOVI (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2022

Na svojih predavanjih udeležence pogosto vprašam: "Kdo se strinja, da se največ naučimo iz svojih najtežjih izkušenj?" Roko dvignejo skoraj vsi.

Ravno zaradi takega odziva se vedno znova čudim, ko vidim, da se ljudje blazno radi osredotočamo na negativne vidike svojih najtežjih izkušenj, namesto da bi v njih videli to, kar dejansko so: naši največji učitelji.

Modrosti in znanja, ki jih premorete, ne bi imeli, če ne bi šli čez ovire na svoji poti, če ne bi storili vseh napak in doživeli trpljenja. Bolečina je učitelj in neuspeh je cesta do uspeha. 

Ne boste se naučili igrati kitaro, če ne boste nekajkrat zabrenkali na napačno struno. Težko se boste naučili dobro jadrati, če ne boste pripravljeni na to, da se bo čoln nekajkrat prevrnil. 

Na svoje težave pričnite gledati kot na blagoslov, sklenite, da boste kamenje na svoji poti spremenili v odskočno desko in se zaobljubite, da boste svoje rane spremenili v modrost.

Kot večina ljudi sem tudi sam doživel svoj delež bolečine, ko sem napredoval po poti življenja. Vendar se vedno znova poskušam opomniti, da se naš značaj ne oblikuje v najpreprostejših življenjskih situacijah, temveč v viharju tistih najnapornejših.

V času preizkušenj ugotovimo, kdo v resnici smo in v polnosti spoznamo moč, ki je v nas. 

Dovolite si imeti težke trenutke. Opazujte, kaj vam lahko prinesejo in se osredotočite na vse dobro, kar so vam dali. Morda bo to na začetku nemogoč izziv, a čez čas boste tudi vi postali mojstri v iskanju lekcij in modrosti.

Prirejeno po: Robin Sharma