Takšno žensko vedenje v trenutku ubije harmonijo v odnosu

20. 5. 2023
Deli
Takšno žensko vedenje v trenutku ubije harmonijo v odnosu (foto: profimedia)
profimedia

Na ta način v razmerju nikoli ne bo vladala harmonija in zdrava polarnost.

Če se ženska do moškega obnaša kakor mama, je to najhitrejši način, kako v odnosu ubiti harmonijo in polarnost.

Večina žensk ima seveda prirojen materinski nagon. A pomembno je, da ga uporabljajo samo in izključno pri vzgoji otrok. Če se ženska v razmerju obnaša kakor mama, bo vedno v odnosu s fantki in ne z moškimi.

Recimo, da je ženska v razmerju z moškim, ki je pasiven. Manjka mu odločnost in zmožnost vodenja. Večina žensk bo takšnega moškega razvajala in mu dajala potuho, sčasoma pa bo popolnoma prevzela moško vlogo, saj on ne bo stopil vanjo.

Morda ženska misli, da je samo ljubeča in da moškemu nudi oporo, ki jo potrebuje. A s takšnim vedenjem bo moški dokončno zgubil stik s svojim moškim bistvom, ona pa z ženskim. Razmerje bo hitro postalo neuravnovešeno.

Zrela ženska dobro pozna razliko med ljubečim vedenjem in materinskim vedenjem. Razume, da lahko s svojo toplino in podporo pomaga krepiti njegovo moško moč, a obenem se do moškega obnaša kakor do odrasle osebe.

Ko se ženska znajde v razmerju z moškim, ki v odnosu išče mamo, naj mu tega ne ponudi. Namesto da bi ugodila njegovi želji (ki v njegovem bistvu v resnici sploh ni želja), naj mu ponudi priložnost, da stopi v zdravo moško energijo. Naj mu omogoči, da v odnosu on zagotavlja vodenje in zaščito.

Seveda pa je moškost na koncu izbira moškega. On se mora odločiti, da prekine svojo pasivnost in postavi meje, ko se ženska začne obnašati materinsko. 

Prirejeno po: Jake Woodard

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu