Vedno je pravi čas, da odložiš staro in ustvariš novo

Vedno je pravi čas, da se odločiš nekaj spremeniti za svojo osebno rast in napredek, če opaziš, da trenutno stanje ni to, kar bi želel.

Vedno je pravi čas, da odložiš staro in ustvariš novo (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
23. 6. 2020

Vedno je pravi čas,

da odložiš staro in ustvariš novo. Novo službo, nov partnerski odnos, novo mišljenje, nove cilje, nove želje.

Vsako nastalo situacijo lahko sprejmeš ali spremeniš. Kaj narediš, je odvisno od tebe.
Ko pride trenutek in ozavestiš, da nisi srečen in izpolnjen, ne ignoriraj čustev in vseh tistih občutkov, ki ti glasno govorijo, da nekaj ni tako, kot sam zase veš, da si zaslužiš.
Če se kdaj sprašuješ, kaj in kako narediti ter zakaj ni, kot je kdaj bilo, je zdaj čas, da pogledaš globlje vase.
V kolikor ugotavljaš, da enostavno to nisi ti in nikoli nisi bil, se ne najdeš več ali pa sploh nikoli nisi bil najden, se ne krivi. Oprosti si za vse, kar misliš, da si storil narobe in naredi sedaj drugače.
Morda samo ni bilo časa, da bi se lahko našel. Če ti je dovolj tega, da živiš kot drugi narekujejo in če je zdaj dovolj, da se razdajaš za tuje cilje, lahko to spremeniš. Seveda, če po tem hrepeniš in si iz srca želiš in se resnice ne bojiš.

Ko si opazil, da si želiš nekaj narediti in ne veš, kaj in kje začeti, se samo ustavi, zadihaj, umiri divji tempo, ki ti ne ugaja in se posveti nazaj sebi.
Bodi potrpežljiv in pozoren do sebe. Ljubezniv, nežen in se ne obsojaj. Niti za to ne obsojaj koga drugega.
Zdaj je pravi čas.

Točno zdaj je čas za ukrepanje, ne glede na to v katerem starostnem obdobju se nahajaš. Čas je relativen in škoda je vsakega dne, ki ga ne živiš, ampak samo preživljaš. Prehitro mineva in minilo bo. To opaziš. Ne vegetiraj kot rastlina in naredi tako, da boš na koncu ponosno pogledal nazaj in videl svoje življenje kot čudovito potovanje, polno dejanj, izboljšav in preseganj samega sebe.
Ne čakaj, ni potrebno, da mine naslednje desetletje in se boš spraševal enako ali podobno. »Pravi čas« je zmeraj in vedno takrat, ko se ti tako odločiš. Dokler ti ni dovolj starega in ko se odločiš za novo. Imaš to pravico in možnost.

Zamenjaj službo, če čutiš, da to ni več zate, zamenjaj s takšno, ki te bo veselila in radostila. Preseli se drugam, če nisi svoboden v kraju in prostoru, kjer bivaš. Samo naredi. Vedno te čaka nekaj boljšega, ne prepusti se strahu.

Ne dokazuj se. Nikomur, ker ne rabiš potrditev. Dovolj je že to, da si. Zaslužiš le najboljše. Ni potrebna pozornost, ki je pretirana in kličeš po pohvali, da bi pokazal, da si vreden. Da bi bil opažen, ker učinek je (večkrat) preverjeno nasproten. Ne dajaj vsega od sebe samo zato, da dosežeš potrditev od drugih, ker boš pregorel in zbolel, željenega rezultata pa kljub vsemu ne imel.

Največ si vreden ker si, ker si se rodil in verjemi, imaš namen in naloge na tem svetu. Če hitiš, jih samo težje opaziš. Dovolj si, da samo si. Ljubi se, podari si ljubezen, sprejemaj samo ljubezen, zaznavaj samo ljubezen in dajaj samo ljubezen. Prebudi se in opazil boš veliko razlik med prej in potem.

Vedi pa, da se sprememba ne zgodi takoj danes. Ni možno in nekaj časa ni vidno in otipljivo nič, za kar delaš in se trudiš. Vedno napreduješ, ampak počasi, vztrajno in z majhnimi korakih. Samo ne stoj na mestu in pomembno je samo to, da enkrat prispeš tja. Tja, kamor si zaslužiš in tja, kjer si ti ti. Svoboden in vesel, da lahko pelješ svojo pot tako, da si zadovoljen. In življenje te BO podprlo, zaupaj mu.

Predvsem pa... Življenje ti bo lažje, ker življenje je lepo, čudovito, polno skrivnosti, odkrivanj, daril in različnih barv.
Naj ti bo življenje kot ognjemet in ne boj s petardami, ki puščajo rane.

Vedno je pravi čas in zdaj je čas, da si srečen. Pokaži sebi in svetu, kako zažariš z vsem svojim potencialom, ki ga nosiš in imaš od nekdaj v sebi.

TAMARA ANDRAŠIČ, celoten zapis najdete tukaj: www.tamaraandrasic.si