VEDNO JE PRAVI ČAS, ko zaslišimo klic, da naredimo spremembo

Preberite si zapis Tatjane Eberl.

VEDNO JE PRAVI ČAS, ko zaslišimo klic, da naredimo spremembo (foto: profimedia) profimedia
14. 9. 2021

VEDNO JE PRAVI ČAS, ko zaslišimo klic, da naredimo spremembo. In nikoli se ne zgodi iz cone udobja, vedno je zahtevno, tudi težko, zelo težko. A potem se vse postavi na svoje mesto in je boljše kot je bilo kadar koli pred tem.

Smo v zahtevnem času, ko se dogajajo zelo velike spremembe na vseh nivojih, ne glede kje se nahajamo. Prebiram, da prebujeni ljudje množično zapuščajo delovna mesta in prodajajo svoja bivališča v mestih, ter odhajajo na podeželje in svoje dolgoletne kreativne srčne želje spreminjajo v svoj posel. To so tisti ljudje, ki vedo kdo so in katere so njihove prioritete in na vse ostalo ne pristajajo in so sposobni glasno izraziti svoj NE.

Vse na tem planetu se v tem času "prebira in izbira", naše odločitve in izbire nas spustijo naprej skozi sito, kjer na koncu ostanejo dragoceni, svetleči in bleščeči primerki, kot pri izpiranju zlata. Naše odločitve in naša zavest odločajo o kakovosti našega življenja in zdravja. Zavedanje, da samo mi odločamo o sebi in svojem telesu je v tem času zmagovalno.

Včeraj sem po zelo dolgem času prebirala kanalizirana sporočila iz poletja 2016, to je bilo prvo leto mojega bivanja v mojem novem domovanju; na popolnoma drugem koncu Slovenije, med neznanimi ljudmi, novim poslom, sama. Vse sem takrat pustila za seboj.

Kar milo se mi je storilo, kako mi je bilo težko, kakšne stiske sem doživljala, kako sem se počutila... Danes, ko pogledam nazaj, si lahko mirno priznam, da je bila to ena izmed mojih boljših odločitev v življenju, ki je bila priprava predvsem za ta čas in za čas, ki prihaja. Še enkrat ponavljam že povedano: s tako radikalno spremembo sem zares izgubila le to, kar v bistvu nikoli nisem potrebovala in pridobila vse to, kar življenje naredi človeku dostojno.

V tistih letih, na začetku, ko mi ni bilo lahko in sem se polglasno pritoževala, sem nekoč jasno zaslišala glas, ki mi je sporočal: "Boš videla, kako boš hvaležna za to spremembo, za to domovanje, ko se bo začelo."

Takrat nisem še vedela kaj se bo začelo, moja duša pa verjetno že in ker poslušam glas svojega srca, sem naredila prav in dobro poskrbela zase. Ko dobro poskrbimo zase, lahko poskrbimo še za druge, ko pozdravimo sebe, smo zdravilni še za druge.

Že skoraj pred 10 leti sem se prostovoljno izključila iz t.i. javnega življenja, ki je že takrat postajalo cenena, nekakovostna, kičasta, brezvsebinska nepomembna tvorba (se opravičujem kakovostnim, unikatnim in srčnim posameznim kreatorjem in umetnikom, ki se trudite in še vstrajate v t.i. javnem življenju, verjamem, da vas ni več veliko, ker s svojo vsebino v to plehkost tako ne sodite). Verjemite, da sem protiutež poiskala tam, kjer je vir. V naravi, med drevesi, v družbi ljudi moje dušne skupine in med mojimi najdražjimi. Vse to pa je navdih za moje kreativno izražanje in človeka dostojno življenje.

Torej, sedaj je najboljši čas za spremembe, da se odločite zase.

Tatjana Eberl