Naravno gnojilo za hitrejšo rast KUMAR: zmešajte 2 sestavini in jih dodajte rastlinam enkrat mesečno

8. 6. 2024
Deli
Naravno gnojilo za hitrejšo rast KUMAR: zmešajte 2 sestavini in jih dodajte rastlinam enkrat mesečno (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako pospešiti rast kumar? Pripravite naravno gnojilo, ki bo poskrbelo za bujne pridelke.

Kumare so izredno priljubljena zelenjava, ki jo lahko uporabimo v številnih jedeh. Super se obnesejo v osvežilnih solatah, namazih in pomakah, hkrati pa telesu zagotovijo pomembna hranila, kot so vlaknine, antioksidanti, magnezij, kalij ter vitamina C in K. Njihova dodatna prednost je tudi ta, da jih je precej enostavno gojiti.

K rasti in bujnim pridelkom pripomorejo tudi gnojila, vendar lahko kupljena sredstva pripomorejo k onesnaženosti tal, hkrati pa zelenjavo "obogatijo" še s škodljivimi snovmi. K sreči pa lahko pripravite tudi domača, naravna gnojila, ki so okolju in zdravju prijaznejša.

Ne spreglejte:

Naravno gnojilo za rast kumar

Izkušeni vrtnarji trdijo, da lahko pridelek kumar podvojimo, če jih enkrat mesečno zalijemo z mešanico vode in krede. Poleg tega, da ta mešanica pripomore k obilnim pridelkom, tudi ščiti pred raznimi boleznimi.

200 g krede zdrobite v prah in ga dobro premešajte z 10 litri mlačne vode. Mešanico pustite stati 10 minut, nato pa vse skupaj ponovno premešajte in zalijte kumare. S tem naravnim gnojilom kumare zalivajte enkrat mesečno, najbolje zvečer.

Vir: stil.kurir.rs