Vsako jutro, ko se zbudite naredite TO

10. 7. 2024
Deli
Vsako jutro, ko se zbudite naredite TO (foto: shutterstock)
shutterstock

Kako pričnete svoj dan? Z namrščenim ali nasmejanim obrazom? Se veselite novega dne ali že zjutraj tarnate in se smilite sami sebi? Nikar ne pozabimo na pomembnost hvaležnosti.

Ko ste še v postelji in odprete oči, naj bo prva stvar, ki jo izgovorite v mislih: hvala za spanec. Hvala, da sem se zbudil(a) v novo jutro, hvala za novo priložnost, potrudil(a) se bom, da jo kar se da izkoristim!

Nikar ne pozabimo na pomembnost hvaležnosti 

Hvaležnost odpre vrata lepemu dnevu. Zato se vsako jutro zahvalite za vse v svojem življenju, kar ste dobili, kar prejemete v tem trenutku in kar še boste prejeli. Zahvalite se za vse lekcije in izzive tega dne, katere ste pripravljeni zavestno premagati in osvojiti. 

Zahvalite se za vse opomnike v tem dnevu, ko boste delali kaj morda narobe. Zahvalite se za vse ljudi, ki jih boste v tem dnevu srečali. Če pričnemo (in končamo) naš dan z izražanjem hvaležnosti, bomo kar naenkrat sprevideli, kako blagoslovljeni smo, pa tega niti ne opazimo.

Hvaležnost nas nauči, da vidimo svet iz druge perspektive. Nauči nas zaupanja v življenje in vase. Hvaležnost nas nauči biti v sedanjem trenutku in nas nauči sreče - zdaj.  

”Življenje se ne zgodi tebi; zgodi se za tebe.” – Robert Holden

consciousreminder.com

 

Preberite si še: 

Manca Košir: »Življenje je tudi trepetanje nevidnega«

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu