Zakaj se moški tako težko resnično poveže z žensko?

Za resnično globoko povezavo moramo biti intimni. Kar pa je tako za moške kakor tudi za ženske lahko naravnost zastrašujoče.

Zakaj se moški tako težko resnično poveže z žensko? (foto: profimedia) profimedia
6. 10. 2022

Današnji moški se težko povezujejo z ženskami, ker se izogibajo intimnosti. Če si želijo biti intimni, pa morajo biti tudi ranljivi.

To ne pomeni, da mora moški stresati vsa svoja čustva na žensko, temveč da jih na primeren način izrazi.

Njegova globoka prisotnost in prizemljena ljubezen sta tista, ki ustvarjata intimnost.

Morda menite, da se ženska ob ranljivem moškem ne bo počutila varno, a je ravno obratno. Prava količina ranljivosti povzroči, da se ženska počuti varna in opažena s strani svojega moškega.

Ranljivost pa je lahko zastrašujoča tudi za ženske. Morda ji bo neprijetno, ko bo opažena, saj si bo sama želela ohranjati distanco. Morda se bo moški ranljivosti posmehovala ali jo obsojala, saj je drugače ne bo znala predelati.

Sposobnost čustvenega povezovanja je tista, ki prispeva k globini odnosa, a je odvisna od obeh. Če je on čustveno otopel, tudi ona ne bo popolnoma odprta. Če je ona zadržana in oddaljena, tudi moški ne bo želel biti ranljiv.

Moški težko predelujejo čustva, zato je še toliko pomembneje, da jih ženske ne kritizirajo takrat, ko izražajo zdravo ranljivost.

Ne pozabite, da je vsako izražanje ranljivosti v resnici priložnost, da se globlje povežeta.

Prirejeno po: Jake Woodard