Zakaj ženska pristane v odnosu s pasivnim moškim?

Ženska, ki je pretirano osredotočena na kariero, bo v odnosih z zelo pasivnimi moškimi.

Zakaj ženska pristane v odnosu s pasivnim moškim? (foto: shutterstock) shutterstock
5. 2. 2023

Ženska, ki je pretirano osredotočena na svojo kariero, bo najverjetneje v razmerju z zelo pasivnim moškim, saj ona uteleša moškost, ki manjka njemu.

S tem, ko bo vso energijo namenila načrtovanju, vodenju in organizaciji, se bo oddaljila od ženskega bistva. In s tem, ko se bo oddaljila od ženskega bistva, ne bo privlačila zdravega moškega. Tako v odnosu pride do neravnovesja.

Kako ženska ugotovi, da v svojem življenju vodi s pretirano moškostjo?

1. Ste v razmerju s pasivnim moškim ali imate občutek, da neprestano privlačite pasivne moške. Tudi če mislite, da si želite biti z odločnim moškim, si vaša podzavest v resnici želi nečesa drugega.

2. Neprestano ste osredotočeni na delo. Ne dovolite si "izklopiti" svojega uma in sprostitev pri vas ne obstaja. Postavljate si previsoke ambicije, ki od vas zahtevajo pretirano delo. Pride lahko celo do izgorelosti.

3. Ste pretirano zaščitniški do sebe, še posebej v družbi moških. Preprosto ne zaupate moškim in težko verjamete, da bi se lahko nekomu v celoti prepustili.

Ko ženska vodi s pretirano moškostjo, je nezadovoljna s svojimi odnosi, ker je v njenem telesu prisotno neravnovesje. Zaradi tega tudi ne privlači moških, ki bi utelešali zdravo moškost, temveč se vedno znova znajde v odnosih s pasivnimi, šibkimi moškimi.

Seveda tudi ženska z zdravo energijo lahko zgradi uspešno kariero, dela načrte, vodi in sprejema pomembne odločitve, a se zna tudi sprostiti. Ženska, ki je usklajena s svojim ženskim bistvom, se zna tudi prepustiti in v odnosu pustiti, da jo vodi zdrav moški.

Prirejeno po: Jake Woodard