Zakaj ženske niso več ženstvene?

Če pogledamo današnje ženske, vidimo, da veliki večini primanjkuje ženstvenosti. Niso v ravnovesju, saj izhajajo pretežno iz moške energije. So ranjene, kar se pozna v odnosih in na zdravju. 

Zakaj ženske niso več ženstvene? (foto: shutterstock) shutterstock
8. 4. 2023

Za to, da so ženske izgubile svojo ženstvenost, je odgovorna celotna družba. Ženske sistemsko spodbujamo v notranje neravnovesje. Zaradi pričakovanj, ki jih imamo, so ženske primorane izhajati iz moške energije, s čimer se oddaljujejo od svojega bistva.

Miselnost, ki vodi v izgorelost

Velika težava je miselnost, ki ženske spodbuja k vse večjim ambicijam v karieri. Danes lahko vidimo že številne "uspešne" poslovne ženske, ki garajo cele dneve in so 24/7 v moški energiji. Nič ni narobe, če ima ženska uspešno kariero, vsekakor pa je za zdravo energijo ključno, da si vsaka vzame dovolj počitka in se zna tudi "odklopiti" od dela. Redni počitek omogoča, da se ženska bolje poveže s sabo in se vrne k svojemu bistvu.

Spolnost brez čustev

Danes so moderni "prijateljski" spolni odnosi s partnerji, s katerimi v resnici sploh nismo povezani. Ženske pa se ob tem ne zavedajo, da ko moškemu dovolijo stopiti v telo, s tem sprejmejo na fizični, čustveni in duhovni ravni. Seveda vsak lahko s svojim telesom počne to, kar si želi, a če ima ženska spolne odnose z moškimi, ki nimajo iskrenih namenov, lahko to negativno vpliva na njen živčni sistem.

Šibki moški

Sistem si želi šibke moške, saj jih je lažje nadzorovati in z njimi manipulirati. Šibki moški pa so velika grožnja tudi za žensko, saj ne nudi potrebne zaščite in vodenja. Ženska ne more biti v svoji zdravi energiji, ko je s šibkim moškim. Lahko se zgodi, da mora ženska prevzeti vodstvo, ali pa jo bo moški želel nadzirati zaradi lastne negotovosti. V obeh primerih je rezultat ženska z ranjeno energijo.

Napad na hormone 

V sodobnem svetu imajo ženske na voljo sintetično kontracepcijo, ličila, lepotne izdelke, parfume in druge umetne izdelke. Vsi taki izdelki negativno vplivajo na hormone, kar lahko privede do številnih težav; od hormonskega neravnovesja do neplodnosti.

Da bi zaščitili ženske, je ključno, da se zavedamo svoje odgovornosti in da naredimo vse, da ženskam omogočimo prostor, v katerem bodo lahko kultivirale svojo zdravo energijo in se vrnile k svojemu bistvu.

Prirejeno po: Jake Woodard

POGLEJTE SI TUDI NAVDIHUJOČ PODKAST Z Borutom Pahorjem:

"Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka. Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama. Imava nekaj vzporednic. Ko sva se nedolgo tega pogovarjala, sva ugotovila, da je teh vzporednic še več," pove Borut Pahor o prvi epizodi Mastercard® podkasta.