Zakaj ženske same sebe ropamo za nekaj najlepšega, kar lahko doživimo v tem življenju?

S.Irene tokrat o znamenjih in ljubezni. 

Zakaj ženske same sebe ropamo za nekaj najlepšega, kar lahko doživimo v tem življenju? (foto: pexels) pexels
12. 2. 2021

Kaj ti pomenijo znamenja? 

44:44 dolžina pogovora s prijateljico. Pomen te številke prav prikima vsebini pogovora. Bronasti kovanček na tleh, ko pomislim, da je svet veliko lepši, če slediš znamenjem, spontano izzove nasmeh na obrazu. Mravljinci po celem telesu ob branju intervjuja Prešernovega nagrajenca za literaturo. Žolna, ki potrka po deblu ravno takrat, ko moje telo na sprehodu polni srčna misel. Drobec, ki prileti iz spomina v točno določenem trenutku. Srečevanje enega in istega tekača v gozdu, pa čeprav sem glede časa in trase precej spremenljiva in nepredvidljiva…

Ok. Priznam. Za tekača še ne vem. :)

Včasih sem bila ob znamenjih vesela. A za nazaj ugotavljam, da so predvsem služila mojemu obrambnemu mehanizmu, da je lažje kazal mišice. Zato jih tudi nisem znala prav povezati s svojimi izkušnjami in občutki.

Vsako znamenje nosi sporočilo, ki postane pomembno, ko ga prevedemo v svoj jezik. Znamenja so lahko navigacija intuiciji. Ko pa jih ozavestimo in poiščemo razlago, damo tisto potrebno potrditev umu, da lahko zaupa intuiciji. Pomirimo ga in mu sporočimo, naj prisluhne srcu. Dolgo časa je bil navajen vladati, zato potrebuje nekaj posebnega tretmaja. Tako delujeta dve energiji znotraj nas. Naš notranji jin in jang.

Moški glava in Ženska intuicija, pravijo. Vsak zase super funkcionirata, skupaj pa sta nepremagljiva. A ne pozabimo, jin in jang se ves čas vrtita in pretakata v krogu. 

»Žensko vodenje zaznamuje Ljubezen, moško vodenje pa zavest. Zdaj pa poskusimo začutiti, kaj si želi Ljubezen prinesti v ta trenutek.« John Wineland

Po nekaterih izročilih si duša sama izbere ime. Potemtakem si je moja po prihodu na ta svet vzela nekaj dni za razmislek. V ožjem izboru je bilo tudi ime Julija. Velikokrat sem razmišljala, kako bi se počutila, če bi mi bilo ime Julija in si včasih to tudi želela. 

Najbrž sem čutila, da bi mi bilo lažje razložiti, koliko mi fenomen Ljubezni pomeni. Ker če v samem imenu nosiš večno Ljubezen, potem lažje dokažeš, da ljubiš, kajne?! 

Vsaka duša si želi ljubiti in biti ljubljena. A veliko časa sem potrebovala, da sem odkrila nekaj temeljnega. Če ljubiš tisto, kar te dopolnjuje, ljubiš iz pomanjkanja. Vibriraš, da ti nekaj manjka in da nisi celota. Zato v svoje življenje privabiš nekoga, ki te navidezno dopolnjuje. Nekoga, s katerim skupaj tvorita celoto. To pomeni, da sta odvisna en od drugega. 

Vemo, kako je z odvisnostjo. Vedno več tistega potrebujemo. In ker samo črpamo, smo kmalu prisiljeni nadomestke iskati zunaj. Tako ves čas hodimo na okrog neizpolnjeni in v iskanju svojega manjkajočega dela. 

Ljubezen je celota. Celota je sama sebi zadostna in nima potrebe po iskanju. Celota vibrira obilje. Vibrira na visoki frekvenci. In ker ima več, kot potrebuje, daje. Na ta način, pritegne enako vibracijo in raste. 

Ljubezen je neskončna. 

Je temeljna esenca vsake stvaritve. Je pravilni odgovor na vsako vprašanje. Je gonilna sila življenja. 

Ljubezen preprosto je. Nima svojega nasprotnega pola, ker je celota. 

Ste se kdaj vprašali: Ali vibriram s frekvenco Ljubezni? Preprosto iz svoje biti. 

Jaz sem se. Oh, kako sem bila razočarana, ko sem si morala priznati, da je odgovor negativen. 

Ko enkrat dovoliš intuiciji prosto pot, je ne moreš kar tako utišati. Niti je ne more obrambni mehanizem prelisičiti. Prav tako se ne moreš več delati, da je ne slišiš. 

Zgodi se pravi šah mat. Znajdeš se pred krutim spoznanjem in ne moreš nič. Noben zunanji dejavnik ti ne more pomagati, ničesar se ne moreš oprijeti. Praktično si stisnjen v kot in si z močnim spoznanjem, ki ga spremlja bolečina, zreš iz oči v oči. 

Imaš pa dve možnosti. Ne glede kako hudo izgleda, vedno imamo dve možnosti!

Lahko reagiramo iz Ljubezni ali pa iz strahu. Če ob takšnem spoznanju izbereš strah, je hitro po tebi, ker telo enostavno ne prenese tolikšne bolečine. Če pa se ne ustrašiš, si dopustiš ranljivost in dovoliš srcu, da kljub bolečini bije, se zgodi prava ekstaza. 

Iz trnja začne rasti popek, ki se razvije v čudovit cvet, ki kmalu napolni vse tvoje čute. Vsakršna dilema izgine. In vate se naseli Mir.

Ob iskanju imena za kreacijo, ki se je zložila v S.Irene, sem prvič zares začela raziskovati pomene svojega imena. Irena je bila po grški mitologiji boginja Miru, ki je prinašala bogastvo. Začetnica mojega priimka in moje ime pa se sestavljata Sireno - nadnaravno morsko bitje. Po starogrškem filozofskem izročilu obstajajo tri vrste Siren, med njimi tudi tiste, ki imajo za nalogo, da na Zemlji ustvarijo ljudi, za katere ima morje močan simbolni pomen. 

Morje simbolizira čustva. Morje simbolizira žensko. Morje obožujem, ker se tam najlažje povežem s sabo in s svojimi občutki. Ker sem tam z vsemi svojimi čustvi cela. Tako kot je Ljubezen cela. In zato polni.

OK. Ampak, kje je v tej zgodbi Romeo? 

Moja duša se je odločila, da ne bo Julija, ki zaradi odvisnosti od Ljubezni umre. 

Moja duša se je odločila, da bo Irena, ki ob odkrivanju svoje Ljubezni raste. 

Ljubezen je Svoboda.

Ljubezen je Mir.

Mladostniška strast do reševanja matematičnih nalog mi služi za iskanje logičnih povezav med različnimi sferami življenja, s spoznavanjem in sprejemanjem cele palete čustev v svoje telo naseljujem Mir, z zaupanjem in sledenjem intuiciji rastem in se dvigujem proti tisti pravi frekvenci, ko izbiram besede, da vse skupaj zapišem, ustvarjam iz srca in morda s tem služim še komu.  

Posamezni deli se povezujejo v celoto in lažje stopam na pot odkrivanja svojega poslanstva. Včasih je ravno ovinek na naši poti potreben za tisto veličastno piko na i. 

Raziskovanje me je peljalo na začetek. Bolj kot sem odkrivala sebe in se povezovala s svojim bistvom, bolj sem odkrivala pomen Ljubezni in začela Ljubezen zares čutiti.

Radovednost me je vodila k odkrivanju svoje temeljne ženske esence. Navsezadnje sem v ženskem telesu, zato se mi je zdelo prav, da se s sedežem svoje duše zares spoznam. V tem fizičnem svetu smo fizična bitja in naša fizična telesa so orodja za uresničitev našega poslanstva. Intuicija mi je govorila, da je nekaj več od tistega, kar vem oziroma mislim, da vem. 

Drage Ženske, veliko plasti se je nabralo. Veliko plasti je prekrilo naše bistvo in zanemarilo ali celo izničilo čudež tega medija, ki si ga je narava izbrala za edino vez med duhovnim in materialnim. Ženska omogoča rojstvo. Rojstvo človeškega življenja in rojstvo novih kreacij. Ne gre za enkraten dogodek, ampak za neskončen potencial, zato narava slednje ponuja v ciklih. Vsakič, ko ženska zanemari svojo naravo, izpusti priložnost, da bi ustvarila nekaj lepega. 

Ljubezen ustvarja iz srca. In čustva se nahajajo v telesu. Zakaj torej ženske še vedno v tolikšni meri delujemo z glavo? Zakaj same sebe ropamo za nekaj najlepšega, kar lahko doživimo v tem življenju in v tem telesu?

Nič ni narobe z glavo, a nikar ne pozabimo na srce - sedež naše esence in na telo – sedež naše duše.

Ko v sebi sprostimo zastala čustva, sprožimo val. Ko začnemo vibrirati Ljubezen in obilje, pritegnemo še več tega. 

Se sprašuješm zakaj v danem trenutku nisi izpolnjena? Ali kdaj boš srečala svojega Romea? 

Veš kaj sem se jaz vprašala: Si želim umreti ali po novem rojstvu zares živeti?

Z Ljubeznijo, Irena