Ljubezen pride v življenje nepričakovano

Zaljubiš se takrat, ko tega ne načrtuješ.

Ljubezen pride v življenje nepričakovano (foto: Pexels) Pexels
15. 9. 2021

Ljubezen pride v življenje nepričakovano. Ne pride takrat, ko jo namensko iščete ali si jo želite. Obišče vas običajno takrat, ko mislite, da NISTE pripravljeni. Takrat, ko imate povsem druge načrte. Pride takrat, ko ste morda še vedno prizadeti in razočarani zaradi preteklosti. Pride takrat, ko ste že obupali, da je sploh mogoča. In preden sploh razumete, kaj se dogaja, že padate hitro in upate, da vas bo nekdo ujel, ali še bolje; padel skupaj z vami globoko v kotel ljubezni.

Niti pod točko razno niste imeli v načrtu, da se boste zaljubili. V bistvu niste imeli v načrtu ničesar, kar se vam dogaja. 

V tistem trenutku si niste niti želeli, da bi koga spoznali in prisežete lahko, da vam je bilo čisto dobro, ko ste bili sami. 

To je ena izmed stvari v ljubezni; mislimo, da je izbira. Mislimo, da si izberemo, v koga se bomo zaljubili in kdaj. Ljubezen pa izbere sama, če nam je to po godu ali ne. 

Na začetku se samo šaljivo poigravate z mislijo, da ste se morda zaljubili. Nato pa vas udari in dojamete, kako globoko ste "zaplavali".  

Nekega jutra se zbudite in ugotovite, kdo je oseba, ob kateri se želite zbuditi vsak dan. 

Morda gre za pogled, na katerega poprej sploh niste bili pozorni, sedaj pa vam zašibi kolena in povzroči metuljčke v želodcu. 

Morda je to vaš ton glasu, ki se spremeni, ko govorite o tej osebi. Ljudje vidijo v vaših očeh... To je pogled nekoga, ki se je zaljubil brez načrtovanja. 

Umetnost ljubezni spremeni vsakogar. 

Ljubezen lahko spremeni vsako napako v sprejemanje. Hkrati pa pomaga, da spoznamo samega sebe tako, kot se v samoti ne bi nikoli. Odkrijemo svoje temne kamre, katere je potrebno napolniti z ljubeznijo. 

Ljubezen nas uči, kaj pomeni biti nesebičen.

Ljubezen pa pride tudi s tveganjem, ki nas lahko uniči, a ga je potrebno sprejeti s pogumom. 

In šele takrat, ko premagamo vsak strah, lahko zares poletimo na krilih ljubezni. 

 themindsjournal.com

Poglejte si še: