Zaradi tega zmotnega prepričanja si veliko žensk ne upa povezati s svojo ženstvenostjo

Ženska energija je tista, ki nam omogoča, da se povežemo s svojimi občutki in pustimo, da nas vodi srce. Spodbuja nas k nežnosti in umirjenosti. Nekateri pa se ji izogibajo, saj se bojijo, da je ženska energija "šibka".

Zaradi tega zmotnega prepričanja si veliko žensk ne upa povezati s svojo ženstvenostjo (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023

Veliko žensk je prepričanih, da bodo, če stopijo v svojo žensko energijo, postale odvisne od moških. Menijo, da bodo izgubile svojo moč, vendar je to daleč od resnice.

Živimo v družbi, v kateri prevladuje nezdrava moška energija. Zaradi tega med številnimi vlada prepričanje, da moramo ženske "tekmovati" z moškimi, da moramo delovati izključno z razumom ter da naše resnične potrebe niso pomembne.

Zaradi tega se je razvilo prepričanje, da so ženske, ki delujejo iz svoje pristne ženske energije, šibke, nemočne, odvisne od drugih. A ravno ženska z zdravo ženstvenostjo je izjemno močna in samostojna.

Delovanje iz ženske energije pomeni, da se povežemo s svojimi čustvi in srcem. Pomeni, da se povežemo s seboj, s svojim telesom, krepimo lastno ustvarjalnost in sebi in svetu ponudimo nežnost. 

Ko ženske stopimo v zdravo žensko energijo, se naučimo resnično skrbeti zase. To pomeni tudi, da lažje postavljamo ustrezne meje in sporočamo svoje potrebe. Dobimo svoj glas in se naučimo postaviti zase.

Ne toleriramo več odnosov, ki nas ne izpolnjujejo zato, ker se bojimo biti same. Zavedamo se svoje vrednosti in nimamo prostora za ljudi, ki nas ne bodo cenili.

Ob ponovnem povezovanju s svojo ženskostjo bomo sprejele dele sebe, pred katerimi smo bežale. To ni potovanje proti odvisnosti ali šibkosti, temveč potovanje proti lastni resnici.

Zaradi tega nas moški ne bodo "nadvladali", temveč bomo samo dobile možnost, da soustvarjamo bolj ljubeče intimne odnose.

Prirejeno po: Nathalie Nimah