Zakaj ženska NE ZAUPA moškemu?

Ženske danes težko zaupajo moškim, ker so bile v preteklosti prizadete ali celo zlorabljene s strani moškega. Njihova rana se danes kaže v vseh odnosih, ki jih imajo z moškimi.

Zakaj ženska NE ZAUPA moškemu? (foto: profimedia) profimedia
6. 1. 2023

Ko ima ženska težave z zaupanjem moškemu, se lahko zgodi, da pretirano krepi svojo moško energijo. Na ta način se želi zaščititi pred tem, da bi bila ponovno prizadeta.

Težava pa je, da zaradi lastnih ran ugasne svojo intuicijo in razum. Tako ne zmore prepoznati moškega z zdravo energijo, saj podzavestno vse moške povezuje z nečim slabim ali nevarnim.

Ženska se na ta način nikoli ne more zares povezati z moškim in vstopiti v svojo zdravo žensko energijo. Preprosto se ne more prepustiti in zaupati moškemu vodenju, saj se preveč boji, da bi bila prizadeta.

Nekaj znakov, da ženska ni v zdravi ženski energiji:

  • Plitko dihanje;
  • Pretirano razmišljanje;
  • Nezmožnost, da bi odprla svoje srce;
  • Intenzivna, impulzivna energija;
  • Nezmožnost intimnega povezovanja z moškim.

Dokler je ženska ranjena, bo v svoje življenje tudi privabila samo moške, ki so ranjeni. Ko sta oba partnerja ranjena, pa zdrav, predan, ljubeč odnos preprosto ni mogoč.

Zdrav moški potrebuje žensko, ki se bo prepustila vodenju, bo zaupala in v odnos prinesla toplino. Potrebuje žensko, ki ga bo spodbujala in ne bo želela prevzeti moške vloge.

Moški z zdravo energijo ne more biti z ranjeno žensko, ker ne bo pripravljena sprejeti ničesar, kar bi ji lahko ponudil. 

Prirejeno po: Jake Woodard