Živali imajo sporočilo za vas! Zaupajte jim!

15. 2. 2023
Deli
Živali imajo sporočilo za vas! Zaupajte jim! (foto: shutterstock)
shutterstock

V starih časih so bile živali in rastline močno povezane z vsem božanskim. Boginja Atena je imela za sveto žival sovo, Pozejdona so varovali konji, Diana je prijateljevala z jeleni. Ljudje so zaupali sporočilom, ki jih prenašajo živali in jih dojemali kot toteme. Tudi danes je lahko tako …

Umirite se in naprosite naj vam živali prinesejo sporočilo za ta trenutek. Zaprite oči in globoko vdihnite ter si izberite eno izmed števil od 1 do vključno 10. Nato spodaj preberite, kaj vam sporoča posamezna žival in načine, kako interpretirati njena sporočila.

....

....

....

....

....

1. Sova

Sove so sinonim za modrost. Saj veste, kako se je Bedanec bal sove v filmu Kekec? Verjetno zato, ker se bal modrosti! Sova je ptica, ki ji ljudje od nekdaj pripisujemo paranormalne moči. Pooseblja skrivnost, magijo in modrost, po starodavnih verovanjih pa tudi moč prerokb, nočnih vizij, sanj in zdravljenja. Njeno sporočilo je: Zaupajte svoji intuiciji. Sova je namreč jasnovidka, ki nam pomaga odkriti skrivnost ali poiskati rešitev za nastali položaj v življenju.

2. Pajek

Tako kot sove so tudi pajki povezani z boginjo Ateno. Ker pletejo mrežo, ki ponazarja našo povezanost z naravo, jih smatramo za svete. Kadar se pojavi sporočilo pajka, nam to že pregovorno prinaša srečo. Obenem je pajek tudi sinonim za prijateljstvo in povezovanje. Morda v življenje prihaja posebna prijateljska vez. Torej, pajek vam danes prinaša dobre reči! 

3. Mačka

Mačke so personifikacija intuicije in prinaša sporočilo, da moramo bolje poslušati svoje srce ter znati jasno postavljati meje. Mače simbolizirajo skrito moč, ki jo vsi nosimo v sebi in ji moramo posvetiti več pozornosti oz. jo moramo spet odkriti.

  • Bela mačka simbolizira plodnost in romantiko
  • Oranžna mačka simbolizira duhovna potovanja
  • Črna mačka simbolizira modrost in spremembo načrtov

4. Vrana in krokar


Te črne ptice pogosto dojemajo za prinašalke smrti, v resnici pa so personifikacija resnice in odkritosrčnosti. Častili so jih stari bogovi, kot na primer Apolo, Hera in Aklepij. Če pride sporočilo vrane ali krokarja, se zavedajte, da se bo resnica prav kmalu razprla pred vami. Naši predniki so verjeli, da se razkrije le tistim, ki so pripravljeni … zato se nimate česa bati. Kmalu boste spoznali nekaj pomembnega – odprite se tej modrosti!

5. Jelen

Ta čudovita bitja so božanstva Artemide oziroma Diane. Artemida jih je imela tako rada, da se je v gozdu ves čas družila z njimi - raje, kot z drugimi bitji.

Če ste dobili sporočilo jelena, vam nebesna bitja sporočajo, da vas vidijo in razumejo, da preživljate težke čase oziroma, da greste skozi veliko spremembo. Jeleni vas navdihnejo z upanjem in milino, dostojanstvom in čistostjo. Tudi, kadar so ranjeni, imajo visoko dvignjeno glavo! Obnašajte se kot oni. Ne dovolite, da vas problemi poteptajo. Ponosno se borite in ne pustite, da kdorkoli uniči vašo notranjo lepoto.

6. Zajec

Oznanjajo pomlad, saj se ponavadi v velikem številu pojavljajo v zimskem času. Zajci se na veliko razmnožujejo in zato ponazarjajo plodnost ter obilje. Obožujejo igranje v travi, radi kopljejo luknje in iščejo hrano. Nekateri verjamejo, da so to v resnici vile ali čarovnice, ki so spremenile svojo obliko. Če ste dobili sporočilo zajca, se veselite nečesa novega, kar vas bo prežel z radostjo ... in zaupajte vesolju!

7. Kuščar

So diskretni in tihi, a hkrati močni in bojeviti. Ponazarjajo sanjski svet. Če vam kuščar prekriža pot, se osredotočite na to, kaj sanjate in marsikaj se vam bo razjasnilo. Poskusite biti bolj organizirani - začnite pisati dnevnik sanj in resnica se vam bo morda kmalu razkrila. Alkemisti verjamejo, da so kuščarji izjemna bitja, rojena pod srečno zvezdo - vedno na pravi poti. Če dobite njegovo sporočilo, to pomeni, da ste blagoslovljeni z božansko energijo.

8. Kača

Kače so od nekdaj povezovali s hudičem in zlom, v resnici pa simbolizirajo mati Zemljo, naravo v vsej svoji čarobnosti in nenazadnje valovanje kozmične energije. Če na svoji poti opazite kačo, se spomnite na to, da imamo ljudje tako kot vsa druga živa bitja v sebi veliko moč in če jo uporabimo v pravi namen, lahko dosežemo izredne rezultate. Energijo usmerite v tisto, kar vas osrečuje in iz vaše kreacije so bo rodilo nekaj čudovitega!

9. Kačji pastir

Običajno se pojavljajo v bližini vode. Povezani so z vilami in nas spominjajo na lepote narave. Lahko simbolizirajo tudi duhove naših prednikov, ki bi nam radi predali pomembno sporočilo. Kačji pastirji nas opominjajo, naj nikar ne obupamo!

10. Pikapolonica

Vsesplošno priznan simbol za srečo. Če vidimo to prikupno rdečkasto žival, sami od sebe verjamemo, da se nam bo zgodilo nekaj lepega. "Pikapoka" nam prinaša veselje, radost, odganja težave in navija za nas, ne glede na to, v kakšni situaciji smo se znašli. Če ste dobili njeno sporočilo, vedite, da bo dobro prevladalo oziroma s polnim srcem zaupajte, da bo še vse v redu.

Pripravila VH, Vir: The Mind's Journal

Preberite še: Kaj pomeni, če se vam prikazuje kanja