5 znakov, da ima moški nerazrešene TEŽAVE Z OČETOM

Kako v razmerju prepoznati moškega, ki ima nerazrešene težave s svojim očetom?

5 znakov, da ima moški nerazrešene TEŽAVE Z OČETOM (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2023

Veliko moških danes ima nerazrešene težave z očetom. Morda je ta bil žaljiv, nasilen, odtujen, čustveno hladen ali pa ga sploh ni bilo. 

Vse nerazrešene travme pa se pri posameznikih najbolj kažejo v partnerskem odnosu. Moškega, ki ima nerazrešene težave z očetom, prepoznate po naslednjih znakih.

1. V sebi nosi prikrito jezo.

Morda ga njegovi prijatelji opisujejo kot zabavnega, simpatičnega in dobrovoljnega, vendar v njem se kuha velika jeza. Ta izbruhne ob najmanjši težavi; morda mu na cesti kdo izsili prednost ali mu nekaj pade na tla. Takrat pokaže svojo besno plat.

2. Ne želi si otrok.

Ni nujno, da si moški ne želi otrok samo zato, ker ima nerazrešene težave z očetom. Vendar se velikokrat zgodi, da se takega moškega otroci ne dotaknejo ali mu celo gredo na živce. Ko mu omenite načrtovanje družine, lahko postane nervozen ali jezen.

3. Ima nenavaden odnos do vašega očeta.

Moški je lahko zelo očarljiv in s svojo osebnostjo očara vaše prijatelje in sorodnike. S težavo pa se poveže z vašim očetom. Morda je v odnosu z njim hladen, oddaljen, ali pa je preprosto prepričan, da ga vaš oče ne sprejema. To je zato, ker na vašega očeta projicira občutke, ki jih ima do lastnega očeta.

4. Je zaprt vase.

Če ima nerazrešene težave z očetom, vam bo tak moški težko pokazal svoje občutke in si dovolil biti ranljiv. Morda tudi sami čutite, da veliko stvari o njem sploh ne veste ali opažate, da se izogiba globokim pogovorom. Njegova zaprtost je najbrž zgolj odraz strahu pred ponovno bolečino.

5. Konflikti z njim so nemogoči.

Tudi ob morebitnih nesporazumih se bo tak moški zaprl vase in se ne bo želel pogovarjati, ali pa se bo zatekel k drugemu ekstremu in bo reagiral zelo burno. V vsakem primeru je zdrav konflikt praktično nemogoč, saj ni pripravljen na zrelo komunikacijo.

Vsak od nas ima najbrž kakšno nerazrešeno težavo in to še ni razlog, zakaj bi bilo razmerje s tako osebo nemogoče. Vsekakor pa je pomembno, da postavite zdrave meje in ne tolerirate nobenega vedenja, ki bi za vas bilo škodljivo.

Odgovornost vsakega od nas je, da poišče načine kako razrešiti svoje travme iz preteklosti.

Prirejeno po: YourTango