4 tipi moških, ki se jim izogibajte, če si želite resnega razmerja

27. 9. 2023
Deli
4 tipi moških, ki se jim izogibajte, če si želite resnega razmerja (foto: shuttersotck)
shuttersotck

Preden se odpravite na nov zmenek, preberite ta članek, da boste vedeli, na kaj morate biti pozorni. Ne zapravljajte časa za moške, ki so opisani spodaj. Prihranite svojo energijo raje za tiste, ki so pripravljeni na ljubezen. Zagotavljamo vas, da obstajajo! 

Pretirano osladno romantični duh

Ta moški vam bo veliko obljubljal in vam razlagal, kako močno si želi razmerja, ko ga boste spoznali. Ves čas vas bo hvalil in vam govoril, da ste neverjetni. Govoril vam bo: »Si natanko taka ženska, kot sem jo iskal.« Vse to zveni super, kajne?

Toda ko bo odnos postajal globlji, se bo počasi začel umikati. Nehal bo odgovarjati na sporočila tako hitro, kot je včasih, in bo v zadnjem trenutku preklical načrte z vami, češ da je zaposlen. Ob prvih znakih resnosti razmerja se bo oddaljil. Ko ga boste povprašali, kam vodi vajin odnos, ali pa ga morda povabili, da spozna vašo družino, bo izginil brez sledu.

Moški, ki je bil na začetku evforično in nerealno romantičen in zaljubljen, nima občutka za realnost.

Romantični duh obožuje pozornost in misel na zvezo, a ko dejansko pride do tega, pobegne.

Dame, če nekdo na začetku pretirava z ljubečimi izjavami ali se premika ekstremno prehitro, ne prezrite tega opozorilnega znamenja. Namesto tega si vzemite čas, da spoznate moškega. V ljubezni se nikamor spet tako ne mudi.

Moški, ki mu je pomemben samo videz

Temu tipu moških sta pomembna samo njihov videz in videz ženske, s katero hodijo. Manjka jim čustvene globine.

Tak moški po navadi privlači ženske, ki niso dovolj samozavestne, zato si postavljajo določena merila: na primer da mora biti moški obvezno visok, temen in tradicionalno privlačen.

Taka merila si postavljajo, ker nimajo dovolj zaupanja vase in verjamejo, da se bodo zaradi privlačnega partnerja bolje počutile glede sebe.

Kako prepoznate takega moškega? Tole je nekaj znakov: pogosto komentira svoj in vaš videz. Neskončno časa preživi na družabnih omrežjih, objavlja selfije in hrepeni po pozornosti.

Zanimanje izgubi takoj, ko začnete namigovati, da bi radi poglobili vajino zvezo. Zalotite ga, kako nenehno preverja druge ženske. Občutek imate, da morate biti v njegovi družbi vedno naličeni in urejeni, sicer se ne bo zanimal za vas.

Dame, ste veliko več kot to, kako izgledate. Moški, ki vas resnično ljubi, bo enako cenil vašo notranjo in zunanjo lepoto. Ne bo mu mar, kaj imate oblečeno in ali ste naličene, ker je zaljubljen v vašo dušo.  

Dopisni "online" prijatelj

To je moški, ki ga boste spoznali v aplikacijah za zmenke. Tak moški vam rad pošilja globoka, dolga sporočila, zaradi katerih mislite, da gradite odnos. Toda v resnici vas nima namena srečati v resničnem življenju.

Ta tip je na aplikacijah za zmenke zgolj za zabavo in pogosteje kot ne je že v razmerju z nekom drugim. Morda išče pozornost, ki je ne dobi v resničnem življenju, ali pa preverja, kakšne so njegove možnosti. Ne glede na razlog, zaslužite si več kot biti njegova skrivnost. To ni pravo razmerje.

S takimi moškimi se pogosto zapletejo ženske, ki niso prepričane, da si zaslužijo pravo ljubezen. Zato se bodo zadovoljile z moškim, ki si želi zabave, ne obveznosti.

Mamin sinček

Ta tip išče negovalko – žensko, ki bi nadomestila vlogo njegove mame. Želi si žensko, ki kuha in čisti ter ga čaka doma. Hoče najboljše iz obeh svetov: živeti kot samski moški s svojimi prijatelji, doma pa imeti žensko, ki skrbi za dom.

Ugotovili boste, da vas tak moški ne vabi na druženja s prijatelji, vendar mu ni všeč, ko želite iti ven sami. Želi se zabave in se izogiba obveznostim; misli, da bi morala njegova punca postoriti vse. Še eno opozorilno znamenje je, da želi, da mu nudite neskončno čustveno podporo, vendar vam je ne bo vrnil.

Predan odnos pomeni, da si oba partnerja nudita čustveno podporo. Pomenljiv odnos je tisti, v katerem se oba počutita dovolj varno, da se odpreta in sta ranljiva brez obsojanja.

Povzeto po Elephantjournal.com 

Preberite tudi: