Akiko Stein: Voda nas pomirja in krepi

Ali veste, da smo ljudje živ vodni kristal? Akiko Stein, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju vode v želji, razkriva zanimivosti in posebnosti tega elementa.

Akiko Stein: Voda nas pomirja in krepi (foto: pixabay) pixabay
30. 11. 2018

Kaj vam osebno pomeni voda, ki jo tako strastno raziskujete; kaj čutite do nje?

Voda je zame nekaj zelo esencialnega, vendar hkrati vsakdanjega in obenem tudi zelo svetega in posvečenega. Vedno sem se počutila povezana z vodo. Jaz sem voda - to čutim. Rada plavam, lebdim na vodi, obožujem kopeli, rada opazujem, kako teče, narašča in upada. Voda me pomirja in krepi. 

Katera oblika vode vam je najbolj pri srcu?

Moje srce ali telo je vedno v tekoči kristalni obliki, ki reagira na energijo, ki jo sprejemam, in oblika se nenehno spreminja. Ljudje smo živ vodni kristal. 

Foto: Emoto office, Nemčija

Voda naj bi po najnovejših znanstvenih dognanjih imela štiri agregatna stanja, ne tri, kot smo se učili v šoli. Nam lahko to malo bolje pojasnite?

O četrtem stanju vode govori prof. Gerald Pollack, ki je odkril, da voda v večini primerov ni H2O, ampak H3O2 in ima negativni naboj. Njena struktura ima obliko heksagona in premore ogromen potencial in sposobnost spomina in transformacije. To četrto stanje vode se veča ob absorpciji svetlobe, četudi je ta nevidna; na primer infrardeča svetloba je zelo učinkovita pri tem. Voda lahko torej sprejema in obdeluje elektromagnetno energijo iz okolja podobno kot rastline. Sposobna je pretvarjati energijo in absorbirano elektromagnetno energijo lahko nato seveda izkoristimo.

Gre za veliko odkritje in prof. Pollack podpira Emotovo teorijo fotografiranja vodnih kristalov iz znanstvenega stališča; z njim v okviru Emotovega laboratorija izjemno dobro sodelujemo. 

Kako ste srečali dr. Emota in kakšen je bil vajin odnos – prijateljski ali je bil to bolj odnos učitelja in učenke? 

Dr. Emotu sem napisala pismo, da bi se mu zahvalila za njegov čudoviti študij in delo, kajti njegovo delo in njegova zavest sta se me zelo globoko dotaknila. V pismu sem mu pisala o svojih osebnih pogledih in o svoji preteklosti, o nepričakovanem srečanju z elementom vode, vibracijami, zavestjo; pisala sem mu o svojem prizadevanju za holistično delovanje in svetovnem miru. Odgovora sploh nisem pričakovala, a sem ga dobila zelo hitro. In dr. Emoto me je povabil v Tokio, da bi se učila o filozofiji, in tako sva se srečala iz oči v oči. Najin odnos je bil odnos učitelja in učenca, vendar izjemno prijateljski in družinski. 

Osebno srečanje z njim vas je verjetno spremenilo?

Bilo je precej kratko, a vendarle dovolj dolgo, da sem se prepričala, da je to zame prava pot. Povsem je spremenilo moje življenje. Mnogo let sva tesno sodelovala. Nikoli me ni vprašal, ali bi želela nadaljevati njegovo delo, sama sem se odločila za to. Vsekakor pa je bil vesel moje odločitve. Lepo sva se ujela, imela sva podoben pogled na svet, podobna prepričanja. Njegov cilj je bil vsem otrokom tega sveta prenesti sporočilo: “Jaz sem voda, voda je življenje, mirna voda pomeni miren jaz, miren jaz pomeni mir v svetu.”  Želel je, da bi razumeli, da morajo kot bitja, sestavljena iz vode, živeti v harmoniji z naravo in drug z drugim, kar bo prineslo mir na svetu.

Foto: Jack Anstey, Unsplash

Daoisti govorijo o Dau vode kot nekakšnem Velikem duhu vode oz. Vesoljni vodi, ki poganja vodo oceanov, rek, morij … Kako to razložiti zahodnemu človeku, da bi razumel?

Vsak to ve in lahko občuti v svojem srcu, ne glede na barvo kože, religijo, kulturo, nacionalnost ali tradicijo, ki ji pripada. Tako kot so naši predniki vedeli, da je ocean začetek vsega, da vse življenje prihaja iz morja in se bo vrnilo nazaj v ocean. Naravno je torej sprejemati, da je voda najbolj univerzalni povezovalni element med živimi bitji in našo materjo zemljo. Prek vode v nas, okoli nas, nad nami in pod nami smo vsi povezani v eno. Če se naučimo videti in čutiti vodo z drugačnimi očmi, se za vse nas odprejo vrata v enost, v celoto. In takrat vemo, da je ta že v nas.     

Foto: Ant Rozetsky, Unsplash

Tudi naš planet naj bi bil zgolj kaplja vode, je govoril neki mistik. Drži?

S tem se strinjam. Tudi mi vsi smo kaplja oceana, ki vsebuje celoten ocean, smo torej celoten ocean v eni sami kaplji. Tudi planet Zemlja je le kaplja v vesolju. In pri Nasi so dokazali, da je vodik najbolj razširjen element v vesolju.   

Foto: Levi Xu, Unsplash

Kako bi morali ravnati z našo notranjo vodo, glede na to, da smo sestavljeni iz vsaj 70 odstotkov vode, kako obdržati svojo notranjo vodo čisto in pretočno, ali drugače: kako ohranjati svoje zdravje? Kako to počnete vi?

Vodi v nas bi morali pošiljati svojo milost, svojo ljubezen, odpuščanje in hvaležnost; pa ne samo vodi, ki je v nas, temveč tudi vodi, ki je okoli nas. Kajti voda nima omejitev; voda, ki se pretaka v nas, ni ločena od vode, ki teče okrog nas. 

Študije z vodo in vibracijami/informacijami v obliki elektromagnetnih valov so pokazale, da vibracija ljubezni in hvaležnosti pomeni imunost, moč regeneracije. Če vodi pošiljamo te vibracije, nas bo okrepila, vitalizirala in zdravila.

Kako razumeti nasvet modrih, da je v življenju treba plavati s tokom ali celo postati tok sam; bi v načinu, na katerega živimo, morali posnemati gibanje vode?   

Nihče ne more spremeniti dinamičnega toka vodnih valov na naši zemlji; noben jadralec ne more spremeniti valov, niti srfar. Vendar pa se lahko vsi skupaj učimo premikati se s temi valovi, srfati na njih in na njih jadrati, da bi dosegli smer in cilj, ki ga želimo. Naučiti se moramo živeti z močjo vode znotraj nas in ta potencial uporabiti za svoje lastne želje in cilje. 

Na svetu nič ni tako mehkega in šibkega,

kot je voda,

pa vendar spet ne najdeš ničesar,

kar bi trdo in togo spodjedalo, tako kot voda,

tekoča nespremenjena svojo pot.

(Laoze)

Intervju: Vesna Fister

Postavitev in priredba: Vesna Hauschild

Preberite še:

Plastične stvari, ki uničujejo planet in se jim lahko takoj odpovemo

Prepoznajte kode na plastenkah vode 

Zemlja nujno potrebuje naše spremembe