Za predjed: hrustljava zelena solata z oreščki, s tempehom in pomarančnim sokom vas bo osvežila.
Sestavine za 3–4 osebe:
- 10 dag rukole
- 5 dag zimske nakodrane solate
- 5 dag rdečega radiča
- 20 dag tempeha
- 5 dag orehov
- 2–3 žlice kisa umeboshi
- ½ skodelice semen granatnega jabolka
- ½ žličke muškatnega oreščka v prahu
- 2 dl sončničnega olja
Preliv:
- 3 žlice pomarančnega soka
- 2 žlici riževega kisa
- žlica umeboshi kisa
- žlička medu
- žlička gorčice
- žlica lanenega olja
- žlica sončničnega olja
- 2–3 žlice vode
Tempeh narežite na 3 mm debele rezine. Marinirajte ga v mešanici kisa umeboshi in muškatnega oreščka. V marinadi ga pustite stati 30 minut, potem pa ga ocvrite v 2 dl olja. Položite ga na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedi, in pustite, da se ohladi. Solato operite in natrgajte na lističe. Oreščke toliko časa pražite na suhi ponvi, da zadišijo. Na grobo jih nasekljajte. V posebni posodi zmešajte sestavine za preliv. Prelijte ga čez rukolo, zeleno solato, radič, orehe in tempeh ter vse skupaj premešajte. Semena granatnega jabolka posujte po solati. Takoj postrezite!