Kaj po feng šuju spodbuja obilje?

10. 7. 2019
Deli
Kaj po feng šuju spodbuja obilje? (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Želite v svoje življenje privabiti več obilja in materialnih dobrin? Potem si poglejte naslednje nasvete, ki po feng šuju privlačijo pozitivno energijo in odpirajo vrata osebnemu blagostanju.

Najprej z dobrim kompasom določite, kje v vašem domu je jugovzhodni kot. Ta namreč vlada oziroma upravlja pritekanje denarja v vaše življenje, prav tako pa vpliva na vašo vero v to, da boste vedno sposobni služiti oziroma privabljati denar.

Po tradicionalnih pravilih feng šuja (starodavne umetnosti postavljanja predmetov z namenom privabljanja pozitivne energije v svoje življenje) naj bi predmeti, ki jih postavite v ta del svojega doma, vplivali na dotok energije, povezane z osebnim blagostanjem.

Poglejmo torej, s katerimi stvarmi lahko izboljšamo svoje materialno stanje.

Vijoličasta, rdeča in zelena barva

Jugovzhodni kotiček svojega doma lahko pobarvate v eno izmed omenjenih barv, lahko pa ga v teh barvah tudi osvetlite. V lično stekleno posodo lahko položite tudi kristale ustreznih barv, na primer vijoličasti ametist, rdeči karneol in zeleni žad. Omislite si lahko lava svetilko, ki sveti vijoličasto, rdeče ali zeleno. Je zelo dobra rešitev, ker se tekočina v njej premika, s tem pa se premika tudi energija v vašem domu. Vse stvari, ki se gibljejo, namreč v vaše življenje privabljajo denar.

Simbol bogastva

V jugovzhodnem kotu svojega doma lahko razstavite zlate predmete, kovanec ali pristni bankovec. Tudi starinski denar ali denar v tuji valuti je zaželen, v kateri izmed kitajskih trgovin pa lahko kupite zlate palice ali kipec Bude, ki nad glavo drži zlato palico. Deloval bo tudi kitajski kipec krastače, ki v gobcu drži denar, ali pa kipec poskakujoče zlate ribice.

Lažen denar

Če se vam kje valja lažni bankovec, ga lahko uokvirite in obesite prav v jugovzhodnem kotu svojega bivališča. Nekateri imajo spravljen denar iz monopolija, ki prav tako simbolizira kroženje blagostanja. Tudi skleda kovancev, ki ste jih zbrali na popotovanjih v tujini, lahko v vaše življenje privabi bogastvo.

Vodomet

To je eno najboljših mest za majhen vodomet. Tekoča voda simbolizira pritekanje denarja. Kitajci menijo, da so vodometi, narejeni iz lesa ali bambusa, v jugovzhodnem kotu vašega doma še zlasti učinkoviti.

Osem konj

Kipec z osmimi konji, po možnosti tistimi iz kitajske dinastije Tang, ali pa vsaj poster, bo v vaš dom pritegnil pozitivno energijo blagostanja. Če se boste odločili za poster, je pri tem pomemben položaj vhodnih vrat. Paziti morate namreč, da bodo konji dirjali V, in ne VEN skozi vaša vhodna vrata! Kipec z osmimi konji lahko kupite v zlati, rdeči, zeleni, oranžni ali kristalni barvi. Če ga boste postavili v jugovzhodni vogal svojega doma, pa naj bo ali rdeč, zlat, zelen ali iz medenine.

Dragulji

V jugovzhodni kotiček lahko postavite tudi škatlico s pristnim nakitom oziroma dragulji.

Simboli razkošja

To je tudi idealno mesto za razstavo fotografij, kipcev ali umetniških slik, ki simbolizirajo blagostanje. 

Drevo denarja (Crassula ovata)

Predstavlja skrajni simbol blaginje, in ker ga danes prodajajo že v vsaki slovenski cvetličarni, si ga vsekakor omislite in postavite v jugovzhodni vogal svojega doma.

Sadno drevje

Majhen pomarančevec ali limonovec v jugovzhodnem kotu bosta prav tako privabila denar.

Marta Pirnar Tittle

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek