Pivovski wellnes - dobrodošla osvežitev za vaše kožo

Pijača, narejena iz vode, žit in hmelja, velja za najstarejšo in najbolj priljubljeno alkoholno pijačo na svetu. Po njej so posegali že stari Egipčani in Mezopotamci, seveda pa je bilo njihovo pivo precej drugačno od tistih, s katerimi se odžejamo dandanes.

19. 9. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ker pivovarstvo predstavlja pomembno dediščino lokalnega okolja, so v Thermani razvili edinstvena pivovska razvajanja.

Laško pivovsko razvajanje

Pomena bogastva narave, zdravilnih učinkov naravnih sestavin in črpanja iz lokalnih elementov se zavedajo tudi v Thermani Laško. Svojo wellness ponudbo vse bolj razvijajo prav v smeri avtohtonosti. Wellness programom dodajajo pridih domačnosti in lokalnosti, s čimer želijo gostom – tako iz tujine, kot tudi iz Slovenije − pokazati, da njihova ponudba dobrega počutja ni le kakovostna, temveč tudi edinstvena.

Poleg laške termalne vode, ki se že vrsto let prepleta v široki paleti sodobnih in medicinskih wellness programov, so dodali privlačno pivovsko in medeno wellness ponudbo v hotelih Thermana Park Laško in Zdravilišče Laško, kar pa dopolnjujejo s celotno paleto ponudbe – tako na področju kulinarike, animacije kot tudi izletov in delavnic.

Pivovski wellness

Pivo ima – enako kot vino – bogato tradicijo, zgodovino in kulturo. Nekoč pijača bogov, izbrancev, danes pijača vseh ljudi tega planeta. Kar nekaj jih prisega na zvarjenega v Laškem, mestecu ob Savinji, s skoraj dvestoletno tradicijo. In če pivu v zmernih količinah pripisujemo številne – tudi zdravilne – lastnosti, zakaj ne bi bila njegova edinstvena kombinacija sestavin dobrodošla osvežitev tudi za kožo? In to prav v mestecu, kjer je pivo tako rekoč doma.

Številna žita, ki so osnova vsakega dobrega piva (ječmen, pšenica, rž, oves), so bogat vir vitamina E, kar je nadvse dobrodošlo za zaščito in hkrati obnovo kože. Izvlečka islandskega lišaja in gozdnega slezenovca vsebujeta sluzi, ki v tanki plasti prekrijejo kožo in jo zavarujejo pred draženjem in vnetji. Izvleček ameriškega slamnika sodeluje pri obnovi povrhnjice. A tako kot pri pivu, tudi pri njihovih pivovskih izdelkih, ne gre brez storžev hmelja, ki vsebujejo fitoestrogene in imajo hkrati antiseptični učinek, kar je dobrodošlo za vitalnost kože.

Olja visoke kakovosti so naraven vir omega-3, -6 in -9 kislin

Omega-3, -6 in -9 kisline ugodno vplivajo na vitalnost in strukturo kože, hkrati pa so olja bogat vir nenasičenih maščob, vitaminov, lecitina in rastlinskih hormonov.

S kombinacijo različnih naravnih olj so nove pivovske izdelke prilagodili različnim tipom kože − eni kožo intenzivneje navlažijo, spet drugi nahranijo. Novi pivovski tretmaji so primerni tako za mlajšo kot tudi zrelo kožo, za moške in za ženske; koži povrnejo mehkobo in prožnost. Pivovski izdelki temeljijo na surovini, pridobljeni v Pivovarni Laško, in so plod znanja podjetja LEKOS iz Sevnice. Z znanjem in izkušnjami njihovih wellness terapevtov pa vas bodo v njihovem Wellness Spa Centru razvajali s pivovskimi maskami in masažami, pilingi, negami in kopelmi.

Kulinarični užitki

Pivo je pomembno tudi v gastronomiji, saj lahko predstavlja osnovo izjemnih kulinaričnih mojstrovin. Za piko na i pivovskemu wellness razvajanju tako priporočajo kulinarično popotovanje s pivovskim menijem. To je pravi namig za vas, če želite nekaj novega, edinstvenega – nekaj laškega.