Preprosta tehnika za dvig energije z uporabo dlani

7. 11. 2021
Deli
Preprosta tehnika za dvig energije z uporabo dlani (foto: pixabay)
pixabay

Naša telesa so pravo umetniško delo! V sebi imamo zdravilno moč, ki jo lahko aktiviramo z uporabo lastnih dlani. Že poznate tehniko, s katero si hitro dvignemo energijo?

Kadar se urežemo, naše telo samo od sebe zaceli rano. Z jokom lahko umirimo svoj um in pozdravimo srce. Vsi imamo sposobnost samozdravljenja, samo uporabiti jo je treba znati. Seveda pa moramo tudi primerno skrbeti za svoje zdravje in počutje. To lahko naredimo s pomočjo zdrave prehrane, gibanja, preživljanja časa v naravi, s pitjem zadostnih količin vode, z dobrim spancem in uživanjem v stvareh, ki jih počnemo. Pogosto pozabljamo na svojo duhovno dobrobit, čeprav je ta enako pomembna. Preberite, kako lahko s pomočjo rok poskrbimo za višjo raven energije.

Avra

Naša energija se odslikava skozi našo avro. Nekateri ljudje jo lahko zaznavajo s prostim očesom, drugi pa jo samo čutijo. Svojo energijo moramo negovati prav tako, kot smo navajeni negovati fizično telo, saj vpliva na naše celostno zdravje.

Intuicija 

Intuicija oziroma naš notranji kompas je veliko bolj natančen, če je naša energija harmonizirana. Ko smo se sposobni povezati s svojim notranjim jazom, lažje premagujemo težave, sprejemamo odločitve, se izogibamo situacijam, ki nam škodujejo oziroma nas utrujajo, in izbiramo odnose, ki nas osrečujejo.

Če se zalotite, da kljub zadostnemu spancu ne morete uživati v dnevu, čeprav nimate večjih težav, je vzrok verjetno v pomanjkanju vaše notranje duhovne energije, ki jo je potrebno nahraniti.

Kdaj je potrebno poskrbeti za dvig svoje energije?

  • Če se počutite, kot da nikamor ne spadate
  • Če vam primanjkuje veselja do življenja in zagona, kljub temu, da vam uspeva dosegati zadane cilje
  • Če čutite, da vaše življenje nima smisla
  • Če bi radi doživljali in razumeli življenje na globljem nivoju
  • Če ste pod velikim stresom ali imate napade anksioznosti

Preprosta tehnika za dvig energije:

1. Poiščite miren kotiček, kjer vas ne bo nihče motil. Lezite na tla ali pa se usedite tako, da bo vaša hrbtenica poravnana. Zaprite oči in petkrat globoko vdihnite in izdihnite (z uporabo trebušne prepone).

2. Priključite dlani kot pri molitvi in rahlo pritisnite prste skupaj. V tem položaju ponesite dlani do čela, kjer se nahaja tretje oko. Nato jih ponesite do srčnega centra. S tem povežete dve zelo pomembni čakri in ju aktivirate.

3. Nežno podrgnite dlani skupaj in začutili boste toploto. Položite levo dlan na srčni center, desno pa na popek. Na ta način boste z energijo napolnili obe čakri.

4. Z zaprtimi očmi vizualizirajte belo svetlobo, ki preko dlani prehaja v vaše telo. Opazujte, kako zapolni prav vsak kotiček telesa, vsak organ, od prstov na nogah do temena glave. Lahko si zamislite tudi svetlobi obroč, ki obdaja vaše telo in vas varuje.

5. Ko začutite, da ste prejeli dovolj energije, odprite oči in rahlo stresite roke. Vstanite in stresite celo telo ali pa naredite nekaj vaj za raztezanje, da poženete kri po žilah.

6. Popijte velik kozarec vode in bodite pozorni na to, da zaužijete dovolj tekočine skozi cel dan. 

To tehniko lahko izvajate vsak dan, najbolje po 15 minut, in hitro boste občutili porast energije, ki vam bo dala moč za soočanje z vsakodnevnimi izzivi.

Vir: Forever Conscious

Preberite še: 6 ključev do samozdravljenja

ali pa

Energijski zemljevid telesa 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan