Sanjski šopek iz Škofje Loke se je povezal z ilustratorko Vido Igličar

Slovenska ustvarjalna scena je izredno majhna, zato je še toliko bolj posebno, ko se različni slovenski ustvarjalci povežejo med seboj in ustvarijo krasne izdelke.

Sanjski šopek iz Škofje Loke se je povezal z ilustratorko Vido Igličar (foto: Lipardesign Matic Lipar) Lipardesign Matic Lipar
25. 11. 2021

Sanjski šopek iz Škofje Loke se je tokrat povezal z lokalno, a vsem že zelo dobro poznano ilustratorko Vido Igličar, ki je za butično cvetličarno pripravila kolekcijo printov. Ta je primerna za obdarovanje tako ob posebnih priložnostih – od porok do rojstnih dni kot za čisto vsakdanje dni, ko želiš nekomu polepšati dan.

Metka je že nekaj časa razmišljala, kako bi svojim rednim strankam in turistom, ki obiskujejo butično cvetličarno, pokazala hvaležnost, da vedno znova izberejo sanjske šopke in se vedno radi vračajo. »Povezali smo se z ilustratorko Vido Igličar, ki je pripravila stenske printe in voščilnice, s katerimi lahko obdarite svoje najbližje – vse z Vidinimi ilustracijami. Vida je vsekakor ujela mojo strast do cvetja in prikazala kreativnost ter unikatnost vsakega šopka. Motivi pa so uporabljeni tudi na zahvalnih karticah, na katerih je na zadnji strani tudi čudovito sporočilo in dve QR kodi (Tripadvisor in Google Review), s skeniranjem katerih lahko oddate svojo oceno. To sedaj vsak kot zahvalo prejme ob nakupu Sanjskega šopka,« je povedala Metka.

V sodelovanju je skupaj nastalo osem motivov, vendar so prepričani, da bodo tekom let nastajali še novi. Kot pravi Vida so želeli ustvariti kolekcijo printov, saj lahko s sliko (ali cvetjem) poveš več kot tisoč besed. »Ilustracije so hvalnica lepemu. Če bomo z njimi narisali nasmeh osebi, ki jih bo podarila in osebi, ki jih bo kasneje obesila na stene svojega doma, bo njihov pomen zaživel. Z ilustracijami želimo izvabiti postanek v mimoidočem in ga opomniti na ljubezen in vse lepo, kar nas obdaja,« je vizijo razložila Vida. Navdih za ilustracije je iskala v simbolih ljubezni, lepoti, cvetju, dajanju in prejemanju.

V barvni lestvici printov, ki so na voljo tudi v spletni trgovini, najdete tudi nežnejše – svetlo roza in bež kot tudi močnejše tone – rumeno in opečnato rdečo. »V Metkinem ustvarjanju mi je fascinantno, kako uporablja in kombinira vse barve cvetja ter vedno ustvari čudovit šopek, ki nosi njen podpis. To je bil navdih, da sem tudi sama uporabila vse barve, ki pa sem jih povezala z občutkom za estetiko,« še dodaja Vida.

Celoten spekter printov si lahko pogledate v spodnji galeriji, svojega pa najdete v Sanjskem šopku v Škofji Loki ali v spletni cvetlični trgovini.