Kako smo na Sensinem kuharskem tečaju pričarali srečno hrano - tokrat vam predstavljamo recepta za zdravo in okusno večerjo: bučne mafine z goji jagodami in Real food Brownies.
Bučni mafini z goji jagodami
- 2 jajci
- 300 g polnozrnate moke (ovsenih kosmičev ali ovsene moke + ovseni kosmiči)
- 300 g bučnega pireja (muškatne ali hokaido buče)
- 100 g rozin (goji jagode ali brusnice)
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ žličke ingverja v prahu ali sveže nastrgane ingverja
- ½ žličke naribanega muškatnega oreščka
- 1 žlička cimeta v prahu
PRIPRAVA: Posebej zmašemo suhe in posebej mokre sestavine; vmešamo suhe sestavine v mokre in nadevamo model za pečenje; pečemo 25 min na 180° C.
Real food Brownies
- 1 ¼ skodelice velikih datljev
- 9 žlic kakava
- ¼ šalice makadamije olja
- ½ šalice agavinega sirupa
- 2 šalici garbanzo fižola (črni fižol)
- 4 jajca
- ½ žlice pecilnega praška
- 1 žlička cimeta
PRIPRAVA: Datlje za 10 minut namočimo v 1 ½ skodelice vode; po 10 min odlijemo ¼ tekočine in datlje zmešamo v mešalniku; enako zmešamo fižol, dodamo jajca in zmešamo datlje, kakav, pecilni prašek in preostale sestavine. Dobro zmešamo in nadevamo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C.