Tako očistite obraz nežno, učinkovito in zdaj tudi zeleno

Obožujete priročnost in učinkovitost čistilnih robčkov za obraz, a imate ob tem pomisleke, da niso prijazni do okolja? Če se odločite za te nove čistilne robčke, vam ni treba izbirati med idealno rutino in trajnostnim življenjskim slogom.

Tako očistite obraz nežno, učinkovito in zdaj tudi zeleno (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
11. 6. 2021 | Promocijsko sporočilo

Vsaka dobra rutina nege kože se začne s temeljitim čiščenjem – zjutraj in zvečer, za osvežitev včasih tudi čez dan.

Čiščenje za lahko noč in dobro jutro

Predvsem pomembno je čiščenje zvečer, da lahko koži privoščite pravi počitek, ko z nje odstranite ličila, nečistoče, odvečni sebum in odmrle celice. Ko se odpravite spat, koža namreč začne svoj proces razstrupljanja, po dveh urah pa tudi proces obnavljanja. Zaradi teh procesov zjutraj na koži ostane film, ki preprečuje, da bi se vanjo kar najbolje vpila vaša dnevna nega. Zato je čiščenje tudi zjutraj pomembna in osvežujoča priprava kože na nov dan.

Osvežitev sredi dneva

Čiščenje obraza pa je lahko prav tako prijeten ritual osvežitve kože čez dan, naj bo to po vadbi, napornem sestanku ali sprehodu po mestu – pri tem so seveda dobra izbira robčki za čiščenje obraza, saj so preprosti za uporabo, praktični in prijazni do kože. Zdaj pa so prijazni tudi do okolja.

NIVEA je svojo celotno ponudbo robčkov za obraz nadomestila z novimi, biorazgradljivimi robčki za obraz, izdelanimi iz 100-odstotno rastlinskih vlaken in s
formulo brez mikroplastike.

Prijazni do kože in do okolja

Novi NIVEA čistilni robčki niso le dobra rešitev za čisto kožo, temveč so tudi odlična rešitev za planet. Z izbiro odgovorno proizvedenih rastlinskih vlaken namesto viskoze lahko NIVEA občutno zmanjša emisije CO2 in za 50 odstotkov tudi porabo vode. Ali, na bolj osebni ravni, z nakupom biorazgradljivih NIVEA robčkov za suho kožo po 25 kosov namesto običajnih robčkov boste pomagali prihraniti količino plastike, ki je enaka 60 plastičnim slamicam.

Z nežnimi in obenem močnimi sestavinami NIVEA biorazgradljivi robčki za obraz temeljito odstranijo nečistoče in ličila, hkrati pa so prijazni do kože in planeta, zato so skupaj s svojo priročnostjo odlična izbira.

Trajnost in biorazgradljivost

Ker so biorazgradljivi robčki za obraz NIVEA narejeni iz 100-odstotno rastlinskih vlaken, v 28 dneh dosežejo kar do 95 odstotkov biorazgradljivosti. V primerjavi s standardnimi robčki za obraz, ki so na voljo na trgu, ne vsebujejo sintetičnih vlaken na fosilni osnovi, kot je poliester oziroma plastika, temveč material, ki ga uporabljajo za izdelavo, pridobivajo trajnostno: uporabljajo določene netkane tkanine s certifikatom PEFC.

Še bolj učinkoviti

Novih pet različic čistilnih robčkov NIVEA je ob testiranju pokazalo izjemne rezultate odstranjevanja ličil, potrošniki pa so med tržnimi raziskavami trdili celo, da so na še višji ravni od dosedanjih robčkov. Tako lahko še vedno izberete svoj najljubši izdelek in obenem ne dvomite o njegovi učinkovitosti pri čiščenju in vplivu na okolje.

Na voljo so vam različni robčki za obraz, namenjeni določenim tipom kože: različica za suho kožo poskrbi za mehkobo in prožnost, različica za normalno kožo osveži z lahko formulo, robčki za občutljivo kožo pa s svojo formulo kožo pomirijo.

Obrazni robčki MicellAIR in MicellAIR EXPERT so bili ustvarjeni predvsem za uporabnice ličil – prvi so namenjeni nežnemu odstranjevanju brez mastnih ostankov, drugi pa odstranjevanju močnih ličil, saj obenem ščitijo trepalnice in so primerni tudi za občutljivo kožo.

Robčki temeljito očistijo in tonificirajo kožo ter jo naredijo mehko na otip, omogočajo enostavno uporabo brez vode in spiranja, za piko na i pa vsebujejo organsko rožno vodo, ki omamno diši. Uporabite jih lahko kjerkoli, saj s svojo priročno embalažo ne zasedejo veliko prostora.