Za vse čute Promocijsko sporočilo

Tako ustvarite namizne dekoracije s pelargonijami, ki bodo nahranile vse čute

4. 4. 2022
Deli
Tako ustvarite namizne dekoracije s pelargonijami, ki bodo nahranile vse čute (foto: Pelargonium for Europe)
Pelargonium for Europe

Ko je lepo vreme, radi uživamo v brezskrbnih trenutkih na prostem. In ko pripravljamo nedeljski zajtrk na balkonu, rojstnodnevno zabavo na vrtu ali žar na terasi, se moramo zavedati, da pomembno vlogo pri ustvarjanju dobrega razpoloženja igrajo tudi skrbno okrašene mize. 

Strokovnjaki tržne pobude Pelargonium for Europe vam predstavljajo nekaj namiznih dekoracij s pelargonijami, ki so preproste za izdelavo, obenem pa bodo v vseh prisotnih vzbudile pozitivna občutja in prijetno vzdušje.

Kamnita cvetlična greda s pisanimi pelargonijami

Ta nenavadna zasnova mize navdušuje z očarljivim kontrastom med pisanimi pelargonijami ter neživo sivino cinkane sklede in tlakovcev. S pravimi materiali lahko ljubitelji ročnih del to poletno dekoracijo zlahka ustvarite sami.

Za izdelavo potrebujete: devet tlakovcev, ravno, kvadratno cinkano posodo, ki je dovolj prostorna za tlakovce, kovinske slamice za pitje, kladivo, okrasne trave, narezane pelargonije z vrta ter napenjalni trak, ki se ujema z barvo pelargonij.

Priprava: V cinkano posodo položite tlakovce in jih povežite z napenjalnim trakom. Nato s kladivom vsako kovinsko slamico za pitje na enem koncu sploščite, da postane vodotesna. To storite na različnih dolžinah za vsako slamico. Zatem vstavite ravne konce slamic med tlakovce in jih napolnite z vodo. Za konec slamicam vstavite okrasne trave in narezane pelargonije. Končano!

Nasvet: Z umestitvijo pelargonij v različnih višinah ustvarite bolj dinamičen videz.

Pelargonijina svetilka v kozarcu

Ta cvetlična namizna dekoracija ustvarja prijetno vzdušje ob nežnih poletnih večerih. Izdelava tega očarljivega namiznega okraska ne zahteva veliko spretnosti, zato je pravi užitek za ljubitelje ustvarjanja, ki gojijo nekaj veselja do ročnih del.

Za izdelavo potrebujete: cvetočo pelargonijo, majhen kozarec, klešče, cvetličarsko žico, cvetličarski trak, barvni trak, navijalno žico, droben pesek in koničaste sveče.

Priprava:

1. korak: Žico ovijte z barvnim trakom in jo oblikujte v odprt obroč. Premer obroča mora biti enak premeru kozarca, na katerega bo pozneje pritrjen.

2. korak: Na obeh koncih žice s kleščami oblikujte zanko in na vsako od njiju pritrdite približno 20 cm dolg trak.

3. korak: Naberite cvetove pelargonije ter stebla po dolžini žice povežite z navijalno žico tako, da so cvetovi tesno drug ob drugem in žico čim bolj prekrijejo.

4. korak: Pripravljen venček iz pelargonij ovijte okoli vrha kozarca ter ga pritrdite s trakovi.

5. korak: Kozarec napolnite s peskom in vanj namestite sveče.

Nasvet 1: Za mizo večje velikosti okrasite več kozarcev samo s trakovi, napolnite jih s peskom in svečami ter jih postavite na mizo kot dodatno dekoracijo. 

Nasvet 2: Odvisno od velikosti kozarca je v cvetličnem kozarcu za pelargonijo lahko prostor za eno ali več sveč.

Nasvet 3: S kombinacijo različnih barv lahko to cvetlično dekoracijo preprosto prilagodite različnim okusom in slogom.

Poletna miza s pelargonijami ter druge ideje za dekoracijo v svežem, naravnem slogu  

Ta z ljubeznijo postavljena poletna miza je videti lahkotna in sveža s svetlo belimi pelargonijami in ročno izdelanimi okraski v trendnem naravnem slogu.

Z žaganjem utorov ali vrtanjem lukenj lahko kratke in debele dele vej hitro spremenite v izvirne nosilce za imenske tablice ali cvetlične cevi, napolnjene z rezanimi pelargonijami, ki ustvarjajo poletno vzdušje. Hkrati lahko obroč iz daljših delov vej spremeni navadno cvetlično posodo v privlačen osrednji element, ki daje bujno cvetočim pelargonijam lep, naraven videz.

Za prijetno razsvetljavo ob poletnih večerih lahko ustvarite te dekorativne, trendne, predelane svetilke. Izdelate jih lahko sami s starimi kozarci in zavrženimi usnjenimi pasovi, obesite pa jih z nosilnimi trakovi.

Nasvet: Če so kozarci dovolj veliki, lahko vanje posadite tudi pelargonije. V tem primeru poskrbite, da je v njih dovolj drenažne plasti in da jih le rahlo zalivajte, da preprečite razmočenost.

Za izdelavo lampijonov potrebujete: škarje, luknjač, močno vrvico, veliko iglo ter prazen kozarec z ustrezno veliko svečo ali pelargonijo za vsak lampijon in star usnjen pas, na primer iz trgovine z izdelki iz druge roke.

Priprava:

1. korak: Pas odrežite v ustrezni dolžini, da ga lahko tesno ovijete okoli kozarca in zapnete z zaponko.

2. korak: V skrajšani del pasu z luknjačem naredite več lukenj.

3. korak: Preostali kos pasu z močno vrvico prišijte na nasprotni strani skrajšanega usnjenega pasu, tako da nastane trak z zaponko na sredini.

4. korak: Zdaj okoli kozarca namestite pas s pritrjenim trakom. Pas mora biti dovolj zategnjen, da ne zdrsne s kozarca. Po potrebi ga pritrdite s posebnim lepilom.

5. korak: Za konec postavite svečo v kozarec ali vanj posadite pelargonijo. Če želite, lahko okoli sveče za okras potresete majhne kamenčke, glinena zrnca ali žagovino. Končano!

Ne pozabite: Nikoli ne pustite sveče goreti brez nadzora.

Preprosto lepo: razigrane, sveže pelargonije

Ta lepa zamisel za namizno dekoracijo je kot hladen vetrič, saj trave in bleščeče bele rezane pelargonije dodajo mizi pridih poletja.

Za izdelavo tega aranžmaja potrebujete: podolgovato, ročno izdelano leseno škatlo in več ujemajočih se steklenic.

Nasvet: Bele pelargonije dajejo tej zasnovi svežino in lahkotnost. Pelargonije v živahnejših barvah, kot so rožnata, rdeča ali vijoličasta, pa ustvarijo bolj dramatičen učinek.

Še več čudovitih idej za dekoracijo s pelargonijami lahko najdete na www.pelargoniumforeurope.com.
Pelargonije za Evropo: Pelargonium for Europe je tržna pobuda evropskih gojiteljev pelargonij Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis/P van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One in Syngenta Flowers. Pobuda je bila ustanovljena leta 2016 z namenom spodbujanja in zagotavljanja dolgoročne prodaje pelargonij v Evropi. Danes kampanja poteka v 22 državah. V Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, na Nizozemskem in Poljskem dejavnosti trženja podpira EU v okviru kampanje "Evropa v cvetju" med letoma 2020 in 2022.