Za vse čute Promocijsko sporočilo

To so vonji, s katerimi boste ustvarili pozitivna čustva

18. 12. 2020
Deli
To so vonji, s katerimi boste ustvarili pozitivna čustva (foto: SHUTTERSTOCK)
SHUTTERSTOCK

Poiščite notranji mir, okrepite povezavo s seboj, pomirite se globoko, izboljšajte razpoloženje – z naravnimi vonji, ki vplivajo na čustva in počutje.

V časih, v katerih trenutno živimo, je skrb za dobro psihično počutje bistvenega pomena. Prav vsak od nas si mora poiskati določeno čustveno podporo, da čim lažje prenaša novo realnost, ki jo živimo. Precej sta se povišali stopnji stresa in tesnobnosti, zato je treba najti tisto nekaj, kar nas dvigne, prikliče pozitivna čustva in občutke ter nas preplavi z novo voljo do življenja.

Vonji, ki spodbujajo pozitivna čustva

Pri ustvarjanju pozitivnih čustev imajo veliko vlogo tudi vonji. Vonj vpliva na naša čustva, na kognitivne sposobnosti, na naše počutje in celo obnašanje. Vpliva namreč na limbični sistem možganov – del, kjer so hranjena naša čustva in spomini. Če je limbični sistem umirjen in harmoničen, je sposoben prestreči stresorje, da ti ne potujejo naprej v živčni in hormonski sistem. Zato je prava rešitev, da kot protistresno tehniko v svoj vsakdan vpeljemo vonj.

Eterična olja delujejo na vseh ravneh, tako na naše fizično kot čustveno in duhovno telo, a prav na nivoju čustev lahko z vonjem eteričnih olj res ogromno naredimo.

Terapevtske dišave iz narave

Temu je namenjena nova linija naravne kozmetike in parfumov Makosh. Vibrantno kolekcijo je kreirala Nina Medved, priznana aromaterapevtka in botanična parfumerka, ki več kot deset let vodi izobraževanja aromaterapije, kozmetike in parfumeristike v Magnoliji.

Nina je eterična olja odkrila pred 20 leti, ko je živela v New Yorku. Stres velemesta je močno načel njena čustva kot tudi kožo – za zdravljenje aken je jemala najmočnejše antibiotike. Ko je začela uporabljati eterična olja, je zaznala bistvene spremembe tako v počutju kot na koži. Začela je raziskovati povezavo med vonjem,
psiho in kožo ter izdelovati svoje prve botanične parfume. Svoja znanja in izkušnje, ki temeljijo na 20-letnem raziskovanju aromaterapije, parfumeristike in naravne kozmetike, združuje v inovativnih izdelkih kolekcije Makosh.

Kot instant pozitivno rešitev je Nina izdelke namenila vsem, ki iščejo naravne rešitve proti stresu, slabemu razpoloženju in pomanjkanju energije. Izdelki so podpora pri zvišani stopnji stresa, tesnobnosti in izčrpanosti ter ustvarjajo pozitivna čustva pri soočanju z vsakdanom. 

»Vonj te v hipu prestavi v drug svet. Predstavlja instant rešitev za stres, slabo razpoloženje, pomanjkanje fokusa in izčrpanost,« pravi Nina.

Izdelki so 100 % naravni, nekateri vsebujejo kar 99 % ekoloških sestavin, pri čemer je poudarek na sestavinah iz obnovljivih virov. Med njimi najdemo tudi redke in dragocene, kot so izvleček lipe, neroli, jasmin grandiflorum in sandalov les, veliko je sestavin lokalnega izvora, kot sta bela jelka in brin.

Intimno senzorično doživetje & rituali

Naravne dišave Makosh vsakdo doživi zelo intimno. Namenjene so tistemu, ki jih nosi, da ga podprejo in poudarijo njegovo osebnost. Vonji so subtilni in se popolnoma razvijejo šele, ko jih nanesemo na kožo. Po teh vonjih ne bo dišalo vsenaokrog, zavonjali jih bodo le tisti, ki jih spustimo v svoj osebni prostor.

Izdelki so namenjeni tudi preprostim ritualom, s pomočjo katerih lahko kar doma ustvarite svoj naravni spa. Jutranja prha, samomasaža, dihalne vaje ... Privoščite si jih, da se umirite, izboljšate razpoloženje ali zbistrite um. Pomembno je, da vsaj za nekaj trenutkov v dnevu odklopite vsakdan in naporno rutino. 

Kateri je pravi za vas? Vonj Equilibrium na primer globoko pomirja, pomaga nam najti notranji mir in okrepiti povezavo s seboj. Vonj Aurora pa je bolj razposajen, izboljšuje razpoloženje, je senzualen in vliva veselje do življenja.

Ena od uporabnic je povedala: »Vonj Equilibrium me je dobesedno odnesel, mislim da v drugo dimenzijo. Nanesla sem si ga tudi na lase in uživala v vonju na blazini. PRESEŽEK.«

Parfumi kot nekoč

Dišave Makosh proslavljajo povratek k parfumu, kot je bil skozi zgodovino. Vse do 19. stoletja so parfumi namreč vsebovali zgolj naravne sestavine, uporabljali pa so jih v ritualih, za zdravljenje, za splošno dobro počutje in v kozmetiki. 

V komercialnih parfumih skorajda ni sledi o naravnih sestavinah, vse so sintezno pridobljene. Večinoma gre za cenejše sestavine, nekateri vsebujejo tudi nitro in policiklične mošuse, ki so škodljivi in pomenijo resno grožnjo okolju. 

Darilo, ki nosi s seboj pomembno sporočilo

V prvi kolekciji vam je za dobro počutje in pozitivna čustva na voljo 7 izdelkov, od tega tri olja za telo in lase ter dve naravni dišavi in dve razpršili za prostor.

Privoščite katerega od izdelkov ali več njih sebi ali ljubi osebi, ki ji boste s takšnim darilom najbolj jasno sporočili, da jo imate radi, da vam je pomembno njeno počutje in ji stojite ob strani. S takšnim nakupom pa boste izrazili še podporo slovenskim blagovnim znamkam oziroma ženskim podjetnicam ter seveda trajnostnemu razvoju. Poleg ekoloških sestavin je trajnostno usmerjena tudi embalaža izdelkov, ki se reciklira.

Nina nam je zaupala, da že snuje nove izdelke, in mi smo prav radovedni, kaj bo za vse nas, ki obožujemo naravno, pripravila v letu 2021.