Ugotovite, ali je vaš partner pravi za vas

30. 9. 2023
Deli
Ugotovite, ali je vaš partner pravi za vas (foto: shutterstock)
shutterstock

Ste našli svojo sorodno dušo? Če se sprašujete, ali je vaš trenutni partner morda tisti, s katerim bi lahko bili do konca svojih dni, si postavite tile temeljni vprašanji o vajinem odnosu in dobili boste odgovor. 

1. Ali ljubim to osebo?

Ne vprašajte se, ali vas vaš partner privlači, ali je seksi ali zabaven. Ne vprašajte se, ali uživate v njegovi družbi. Ne vprašajte se, ali sta kompatibilna. Ne vprašajte se, ali je dobra ideja, da nadaljujete vajin odnos.

Vprašajte se tole: Ali resnično, globoko ljubim to osebo?

Bi ji dal polovico svoje plače, zadnji grižljaj, svoj avto ali ... ledvico? Je to takšna vrsta ljubezni?

Če je odgovor pritrdilen, ste že več kot na polovici poti. Prava ljubezen je motivacija za rast, razumevanje in sočutje.

Prava ljubezen nas žene, da postanemo boljši človek, ki se dvigne nad vsakdanje težave in minljiva čustva. Takšen, ki naredi vse, kar je potrebno, da neguje tisto, kar mu je pomembno.

2. Ali sta moje življenje in življenje mojega partnerja boljša zaradi najinega odnosa?

Zaprite oči, predstavljajte si svoje življenje brez partnerja in se vprašajte: Kako bi živel brez te osebe? Kako bi se počutil? Kako bi preživljal čas? Bi se počutil dobro? Ali pa bi se počutil praznega?

Komu bi se zaupal? S kom bi preživljal čas? Kdo bi mi pomagal, ko bi bil na tleh? Kdo bi mi stal ob strani? Je moj partner moj najboljši prijatelj? Kaj bi počel v soboto zvečer ali v torek popoldan ali vsak dan do konca življenja, če bi ta oseba izginila iz mojega sveta?

Lahko bi sledilo tisoč vprašanj in ni vseeno, kako bi odgovorili nanje, vendar se nam ni treba preveč zapletati v podrobnosti. S čistim, pogumnim, odprtim srcem si moramo zastaviti eno samo preprosto vprašanje: Kakšno bi bilo moje življenje brez te osebe?

Zadeve pogosto zakompliciramo s kupom vprašanj, ki lahko ustvarijo dvom in zmedo. Včasih je odgovor očiten, če zadevo poenostavimo.

Če lahko stopimo korak nazaj in iskreno ter brez strahu odgovorimo na ti dve vprašanji, verjamem, da bo odgovor, ali naj ostanemo s svojim izbrancem ali ne, jasen.

Povzeto po Elephantjournal.com