Ujemite poletne dišave

Zeliščni šopki, potpuriji ali dišeče vrečke – veliko možnosti je za shranjevanje arom, v katerih lahko uživate še dolgo po poletju.

Ujemite poletne dišave (foto: Flora Press/Living & More, Friedrich Strauß, Mauritius images/Manuela Balck) Flora Press/Living & More, Friedrich Strauß, Mauritius images/Manuela Balck
31. 7. 2012

Cvetna sol

Cvetna sol

Bolje se soli s cvetno soljo, ki jo naredite sami! Užitne cvetove boreča, ognjiča, vrtnice, sleza in kapucinčka posušite, nasekljajte in pomešajte z grobo morsko soljo.

Rožni popki

Rožni popki

Rožni popki, posušeni na zračnem mestu in predstavljeni v stilni skledici, še dolgo spominjajo na cvetno razkošje.

Nasvet: občasno jih nakapajte z nekaj kapljami rožnega olja!

Rožmarinov venček

Rožmarinov venec

Sredozemsko aromo si prinesete v kuhinjo z rožmarinovim vencem: konice poganjkov odrežite in s fino žico tesno privežite ob žičnat obroč. Obesite ga na okrasno pentljo in pustite sušiti.

Sivkin šopek

Sivkin šopek

Podeželsko gostoljubnost kot v Provansi pričara preprost sivkin šopek v keramičnem vrču na mizi – vključno s čudovitimi sladko-grenkimi okusi. Liste odstranite tako visoko, da ne segajo v vodo v vazi. Šopek je lep tudi s posušeno sivko!

Zeliščni šopek

Zeliščni šopek

V zeliščnem šopku so veje mete, lovora, žajblja in hmelja. Aromatičen šop ni le lep. Lahko ga obesite z glavo navzdol, da se posuši, in zelišča pozneje uporabite kot začimbe.

Vrečke Dobro spi

Vrečke z dišavnicami

Napolnjene s sivko in cvetovi hmelja – dišijo čudovito in bogatijo nočni mir, če jih položite na vzglavnik. Lepe mošnjičke zlahka sešijete iz pisanih ostankov blaga.