Kako pričarati srečno hrano?
Temelj predstavlja DOBRO POČUTJE!
In dober temelj postavimo z upoštevanjem načela EATGOOD:
- Jej hrano, ki bi jo tudi sam potencialno lahko nabral, ulovil, izluščil ali pridelal,
- vsak obrok naj bo sestavljen iz beljakovin, vlaknin in dobrih maščob,
- dnevno zaužij vsaj tri obroke in enega od teh v prijetni družbi; dodatne malice so odvisne od stopnje aktivnosti.
Ljudje resnično in iskreno iščemo karkoli, česar bi se lahko oprijeli, v upanju na izboljšanje svojega zdravstvenega stanja, usihajoče energije in pustih, neokusnih obrokov. In v poplavi z vseh strani priporočenih najrazličnejših diet, pozabljamo na individualen pristop – na upoštevanje želja, osebnih ciljev, omejitev ter presnovnih karakteristik in dejanskih potreb organizma.
Na Sensinem kuharskem tečaju z Mariom Sambolcem in Vesno Milenković se bomo pogovarjali o hrani, razkrinkali »antihrano« in ponudili veliko nasvetov o izbiri pravih živil.
Naučili se boste pripraviti tri tipe zajtrkov ter po dva tipa kosil in večerij; dobili boste obilo idej, kako kombinirati živila, da vam bo priprava obrokov v veselje!
Do takrat pa se trudite razvajati z najboljšo, najkvalitetnejšo in za vas najprimernejšo hrano!
Tečaj bo v soboto, 12. marca, od 8.00 do 15.00, v stavbi BSH Hišni aparati, na Litostrojski 48 v Ljubljani. Srečni kuharji se prijavite do 9. marca oziroma do zapolnitve mest (njihovo število je omejeno).
Več informacij in prijave na e-poštni naslov tecaj@adriamedia.si.
Cena tečaja je 20 EUR.