Čas za zimsko razvajanje

Prišli so hladni dnevi, ko samo plašč ne ogreje več. Ob večerih si moramo nadeti tudi rokavice, in tisti, ki jih zebe v ušesa, še kapo. In vsak večer si želimo, da bi ga preživeli v toplem prostoru, ob skodelici čaja, ob dobri glasbi in z nekom, ki nam pomeni veliko, s partnerjem, otroki, prijatelji, mačko ali psom … In tako napolnili baterije za prihajajoči dan.

28. 11. 2010

Dotik dela čudeže

Seveda, crkljanje je pravi balzam za dušo in tudi telo. Z božanjem se razbremenimo, sprostijo se hormoni sreče in počutje se občutno izboljša. Povejte partnerju, da vam na kavču pred televizijo prija, če vas malce objame in boža. Po drugi strani pa sprošča tudi, če božate sami. Tudi mačko ali psa.

Blagodejna toplota

Zdaj pa nazaj k naši oazi miru in užitka. Pomembno je, da si ustvarite topel dom in oazo v prostoru, kjer se lahko popolnoma sprostite in kjer se počutite varno. Udoben kavč, mehka odeja, mehke blazine, prijetna svetloba in skodelica čaja ali vroče čokolade. Idealno za sprostitev in užitke v dvoje. Tudi topla postelja naredi svoje. Napolni dušo in telo.

Vonj za srečo

Tudi vonjave pripomorejo k dobremu počutju, ne samo toplota in udoben kavč. Poskrbite, da bo v vašem domu vedno lepo dišalo. Zdaj je čas, ko je treba peči piškote, zavitke in ko vse diši po domačem. Vonj cimeta in pomaranče je za ta letni čas kot naročen. Prižgite dišeče sveče in ustvarite pravo praznično vzdušje.

Naš recept

Vroča čokolada s cimetom in čokoladnimi mandlji

Za 4 kozarce potrebujete: 180 g grenke čokolade in 1 čajno žličko kakava.

Dolijte 2 skodelici vročega mleka in mešajte toliko časa, da se vse stopi. Dodajte 1 žličko vaniljevega ekstrakta, razdelite po skodelicah in posujte s cimetom. Mandlje do polovice pomočite v stopljeno grenko čokolado in postrezite.