10 zlatih nasvetov za žametno kožo

Britanska zdravnica Gillian McKeith v svoji knjigi Si tisto, kar ješ, ponuja 10 najbolj pomembnih nasvetov za zdravo kožo:

11. 6. 2013

1. Popijte vsaj 6 do 8 kozarcev filtrirane vode dnevno. Nujna je za vzdrževanje vlažnosti kože ter za proces izločanja toksinov skozi ledvice in debelo črevo.

2. Naj bo vaša prehrana bogata z vlakninami, predvsem, če imate slabo polt, ker redno blato pospešuje odstranjevanje odpadkov iz telesa.

3. Poskrbite, da prehrana vsebuje dovolj antioksidantov iz svežega sadja in zelenjave, ki upočasnjujejo staranje celic.

4. Pravilno kombinirajte živila, tako da ločujete beljakovine in ogljikove hidrate. S tem boste preprečili nepotrebno fermentacijo v debelem črevesju in pospešili absorpcijo hranljivih snovi v kri.

5. Esencialne maščobne kisline so nujne za zdravje kože. Te maščobe so v nepredelanih žitih, semenih, oreščkih in mastnih ribah, zato tem živilom dajte prednost.

6. Dan začnite z miničiščenjem: kozarcem tople vode, skodelico čaja iz kopriv ali kozarcem tople vode z malo sveže ožete limone.

7. Izogibajte se prevelikim količinam kofeina ali alkohola, ker povzročata dehidracijo.

8. Zmanjšajte vnos soli, ker višek natrija v telesu povzroča zabuhlost in otekline, ter se izogibajte zelo začinjenim jedem.

9. Zmanjšajte vnos hrane, ki zapira (rdeče meso, mlečni izdelki, rafinirana živila, ocvrta hrana ...)

10. Za mehko, prožno in negovano kožo trikrat na teden nanesite med na obraz ali suhi del telesa. Na koži pustite okoli pol ure in potem izperite z mlačno vodo.