4 preprosta vodila, kako doseči pozitivno naravnanost (NAGRADNA IGRA)

Če ste naravnani pozitivno, so pozitivni stranski učinki med drugim manj stresa, optimizem, lažje soočanje z izzivi, boljša samopodoba in medosebni odnosi. Kako to doseči in obdržati?

(foto: Leone)

3. 12. 2021 | Promocijsko sporočilo

1 Prizemljite se in prevzemite odgovornost 

Pozitivna naravnanost vsekakor ne pomeni, da ste prepričani, da se bo vse v vašem življenju odvijalo v skladu z vašimi pričakovanji in da nikoli ne boste naredili napake ali doživeli poraza. Pristanite na zemlji in sprejmite dejstvo, da je življenje pestro in pisano, kar pa ne pomeni, da ga ne zmorete živeti in zraven še uživati.

Sprejmite odgovornost za svoja dejanja in njihove posledice ter dojemite, da ste 'samo človek'. Nič hudega, če vam kdaj spodleti, kajti iz napak in padcev se učite in rastete.

2 Prenehajte iskati krivce za slabo počutje in razpoloženje

Sprejmite in prevzemite odgovornost za vse, kar čutite, in se zavedajte, da vsa čustva izhajajo iz vas, in ne iz drugih ali okoliščin. Od vas je odvisno, kako boste nekaj doživeli, o nečem ali nekom mislili, katero perspektivo boste izbrali. Vi ljudem, stvarem in dogodkom pripisujete pomen in vrednost, prav to pa vpliva na vaša čustva in razpoloženje.

3 Ne primerjajte se z drugimi

Ego vas žene, da se primerjate z drugimi. Če ves čas hrepenite, da bi bili drugačni, da bi bili nekdo drug, lepši, boljši, z večjo hišo ali avtom, ste izbrali biti nezadovoljni in nesrečni. Res je, tudi to je le izbira. Če boste občutek, da ste dovolj dobri, iskali zunaj sebe, se boste doživljali kot slabšega ali manjvrednega; če se sprejmete, kakršni ste, in cenite to, pa ste lahko pomirjeni in zadovoljni. Osredotočite se na to, kar ste in kar imate.

4 Poskrbite za dobro dozo dopamina

Dopamin je ključni nevrotransmiter, ki sodeluje pri občutkih zadovoljstva, energiji, pozornosti, motivaciji, fantaziji. Višja raven dopamina pomeni večji občutek zadovoljitve ob vsakodnevnih dogodkih, pa naj bo to napredovanje v službi, igra z otrokom ali pa košček čokolade.

Res je, čokolada je vsekakor tista, ki lahko izboljša razpoloženje in vašo naravnanost. Tudi če prisegate na zdravo prehrano, se ji ni treba odpovedati, le uživajte jo v razumnih količinah in bodite pozorni, katero izberete.

Dobra sladka izbira za vse, ki skrbite za uravnoteženo prehrano in splošno dobro počutje, so čokoladne kapljice AL!VE Drops.

Izpolnile bodo vaše sladke želje in vas obenem napolnile z energijo, saj so obogatene z vitamini A, B6, B12, D3 in folno kislino ter mineraloma selen in cink, ki prispevata k izboljšanju imunskega sistema. Ena porcija priročnega TO GO pakiranja pa vsebuje zgolj okoli 627.6 kJ (150 za prste obliznit kalorij). 

Največji proizvajalec sladoleda in čokolade v regiji, ajdovski Incom LEONE, je to zimo s svojo blagovno znamko sladoledov in čokolad AL!VE združil moči s slovenskimi smučarji in nastale so te čokoladne kapljice.

Slovenski alpski smučarski asi, kot so Andreja Slokar, Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, so bili vključeni že v proces razvoja čokoladnih kapljic AL!VE Drops – letos, na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, so jih ekskluzivno prvi preizkusili. Na podlagi njihovih mnenj je bila prvotna čokoladna receptura še izpopolnjena, AL!VE pa je z novo sezono postal zlati sponzor SLO SKI smučarskih reprezentanc.

Izbirate lahko med kar tremi različnimi okusi čokoladnih kapljic AL!VE Drops: Peanut (mlečno čokolado s slanim arašidovim polnilom), Nutty (belo čokolado z lešnikovim polnilom) in Energy (vegansko temno čokolado s pomarančnim sokom v prahu in naravno aromo pomaranče).

Podjetje Incom pri vsakem nakupu čokoladnih kapljic AL!VE Drops dva centa namenja podpori mladim smučarskim silam.

NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri in si prislužite bogate nagrade, s katerimi bo ta zima res sladka.

Kako sodelovati? Obiščite spletno stran in kliknite na SODELUJ!

1. Kupite AL!VE Drops
Obiščite spletno stran in vnesite svojo številko računa v nagradni boben.

2. Rešite AL!VE Drops kviz in sodelujte v nagradnem žrebu.

Nagradna igra traja od 29. 11. do 19. 12. 2021, pogoji za sodelovanje so na voljo na spletni strani. Žrebanje bo 3. januarja 2022.