Ali je mogoče preživeti zimo ob presni hrani?

Katera hrana na naše telo deluje toplo? Kaj je najbolj priporočljivo jesti pozimi?

7. 11. 2012

Rumeno-oranžno-rdeči odtenki nam naznanjajo, da smo že globoko zakorakali v jesen in počasi se narava pripravlja na zimsko spanje, ko jo pokrije elegantna minimalistična bela odeja. Pestrost na naših krožnikih ni tako bogata, saj narava v tem letnem času ni ravno radodarna.

V živi zdravi kuhinji pa je to obdobje, ko nam zmanjka idej za okusne zdrave obroke in nas tako vedno znova postavlja v skušnjavo, da bi posegali po manj zdravih jedeh. Rado nas tudi zebe in hitro se začnemo spraševati, ali je takšna prehrana, sploh optimalna in prava za nas.

Odgovori, triki in recepti, ki vam bodo pomagali zimo preživeti ob okusnih zdravih obrokih, vam bodo na voljo na presni delavnici, ki jo bo vodila Anja Horvat Jeromel, presna kuharska mojstrica

Recepti, ki jih bomo pripravili, so primerni tudi za alergike in vegane, saj ne vsebujejo mlečnih izdelkov, sladkorja, moke, jajc in arašidov.


Na delavnici boste med drugim tudi spoznali:

  • katera živila so primerna za hladnejše jesensko in zimsko obdobje
  • kako se najbolje založimo in pripravimo za zimo
  • triki in način za pripravo lokalne zimske bolj žilnate zelenjave (kot so zelje, ohrovt, brstični ohrovt...) za uživanje v presnih receptih
  • kako z naravnimi živili okrepimo svoj imunski sistem, da nam zimske viroze ne bodo prišle do živega
  • kako so naši predniki in prvotna ljudstva preživljali zime
  • dejavniki, ki nam bodo pomagali vse življenje ohranjati zdrav način življenja
  • ter številne uporabne informacije.


Poleg tega boste lahko v živo preizkusili nastale slastne osvežilne shujševalne dobrote (prinesite tudi posodice, saj boste ostanke odnesli s seboj domov):

  • kremni slasten napitek, ki nam da energijo in nas pogreje
  • najboljša presna ohrovtova solata, ki nam pomaga okrepiti naš imunski sistem in prestavlja najokusnejše jesensko razstrupljanje
  • sušiji iz zimske buče, ki nas spravijo v dobro voljo in okrepijo naše zdravje
  • sezamova omaka za zdrave kosti
  • čokoladno-malinova torta, ki ohranja naš sladkor v krvi stabilen
  • popolna mlečna čokoladna tablica s skrivnostno sestavino, okusno razvajanje, ki je povrhu bogato z vitamini.

 

Udeleženci delavnice si boste lahko tudi ogledali in kupili knjigo Presni gurman s 5-odstotnim popustom in knjigo Zelena presna rapsodija, Marine Dagarin.

Pridružite se in se prepričajte, kako preprosto in okusno je lahko zdravo življenje.

Z ljubeznijo do vas in do planeta, Anja Horvat Jeromel, presna kuharska mojstrica

www.presnaumetnost.si

www.ekologicen.si

Delavnica bo potekala v četrtek, 15. novembra 2012, od 18. do 21. ure, v okrepčevalnici Gostilna Dela, Poljanska 7, 1000 Ljubljana Center.

Cena: 50 EUR na osebo

Prijave: Anja Horvat Jeromel; e-pošta: anja@ekologicen.si; telefon: 040 29 77 28