Alja Skrt, ki uživa na poti po Evropi, ima pisarno na 4 kolesih in s čudovitim razgledom

Vplivnica in blogerka Alja Skrt in njen Miha Žgajnar sta popotnika, ki uživata v raziskovanju sveta in s svojimi objavami razveseljujeta sledilce na Instagramu, ki z njuno pomočjo občudujejo dih jemajoče kotičke našega planeta. V pogovoru nam je Alja med drugim zaupala, da je eden njunih najljubših pripomočkov Freestyle projektor, s katerim načrtujeta poti na velikem platnu, pregledujeta fotografije in še več.

Alja Skrt, ki uživa na poti po Evropi, ima pisarno na 4 kolesih in s čudovitim razgledom (foto: Samsung) Samsung
23. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Alja, kje se z Mihom potepate ta trenutek? Ali potujeta brez načrta?

Te dni se potepava po Norveškem, kjer si želiva ostati najmanj mesec dni in čim bolj podrobno prečesati mogočno naravo, osvojiti slikovite vrhove, vijugaste kolesarske vzpone, obiskati fjorde, nabirati jagodičevje po gozdovih, spati pod zvezdami ... Pred odhodom na pot sva se nameravala do jeseni vrniti domov, a se nama z vsakim dnem močneje dozdeva, da se bo tole popotovanje, če le ne pride kaj hujšega vmes, še malo zavleklo.

Običajno sva najina potovanja splanirala precej do potankosti, s pomočjo Google zemljevida in Excelovih tabelic, tokrat pa sva si rekla, da bo čar ravno v tem, da se ne omejujeva. Želela sva si le, da prečeševa čim več zahodne in severne Evrope.

Glede na to, da je vaša slovenska telefonska številka izklopljena, kako ohranjate stike z domačimi in preostalimi? So glavni vir vaših potovanj prav družbena omrežja?

Zaradi velike porabe interneta si v vsaki državi kupiva lokalno sim kartico. Z bližnjimi smo na zvezi skoraj vsak dan, preko video in običajnih klicev ter glasovnih sporočil, vsekakor pa najino popotovanje tudi družina in prijatelji spremljajo na družbenih omrežjih in blogu (www.atyourpace.cc).

Kako poteka vajin vsakdan? Gre bolj za počitnikovanje ali delovno potovanje?

Čisto zares je prav vsak dan drugačen. Jaz jih delim na: Dneve doživetij, to so dnevi, ki jih od jutra do večera preživiva zunaj. In take dneve imam najraje. Svež zrak, neprecenljivi razgledi in nepozabne dogodivščine. Počasni dnevi so dnevi, ki običajno nastopijo po nekaj dneh doživetij. So dnevi brez cilja oz. dnevi, ko je edini cilj, da nisva lačna. Takšni dnevi so najlepši taki, ko je Berti parkiran nekje na samem in ni okoli naju nikogar. Real life dnevi pa so po navadi takrat, ko pada dež in naju ni strah, da kaj zamujava. Take dni posvetiva delu – delu na poti, pospravljanju, tankanju, nakupovanju hrane in vsem drugim opravkom, ki pridejo sproti.

Ali vaša služba trpi zaradi potovanj ali ji to doda prednost? Kaj pravzaprav zajema vaša služba, s pisarno na kolesih?

Po slabih desetih letih dela v oglaševalskih agencijah, kjer sem z delom začela že med študijem, sem lani postala samostojna podjetnica. Največji del mojega dela je ustvarjanje vsebin za lastne kanale in za domače ter tuje naročnike, tako da v resnici nisem vezana na lokacijo. V resnici je za vse še toliko bolj zanimivo, če potujem, ker so moje vsebine posledično bolj razgibane in slikovite. Neskončno hvaležna sem za tole sanjsko službo, ki sem si jo ustvarila sama, pa čeprav imam pisarniško delo, ki vključuje računalnik, včasih opravljam v viseči mreži, včasih na 'sedežni' v Bertiju, spet drugič kar na sovoznikovem sedežu med vožnjo. Najljubši del mojega dela pa je 'viharjenje možgančkov' kje v naravi in pa skakanje naokoli s fotoaparatom v roki.

Kaj vse ste na svoje potovanje vzela, če govorimo o tehnologiji?

Poleg pametnega telefona in računalnika je za najino delo na poti obvezna tudi fotografska oprema z zadostno zalogo kartic in diskov za shranjevanje, za prosti čas in užitek pa je nepogrešljiv Samsung The Freestyle projektor – za filmske večere pod zvezdami, načrtovanje poti na velikem platnu, pa tudi za pregledovanje fotografij in obujanje spominov.

Kako si popestrita deževne dni?

Ko pride kak deževen dan, najraje kaj dobrega skuhava in pojeva, si ogledava nekaj delov kakšne lokalne serije ali pa načrtujeva pot za naprej.

Kako sta v svoje delo in vsakdan vključila Samsung Freestyle projektor? Kako prav pride nekomu, ki kampira, takšna naprava?

Samsung projektor je izvrstna popestritev življenja na poti! Najini filmski večeri so dobili novo dimenzijo in težko si je sploh predstavljati, da bi filme in serije še kdaj gledala na zaslonu pametnega telefona ali prenosnega računalnika. Super so tudi za projekcijo videoreceptov v moji novi kuhinji z razgledom ali za razgibavanje na prostem. Z malo domišljije pa postane tudi unikaten rekvizit za ustvarjanje fotografij! Ko bova nekoč spet živela med štirimi stenami, pa se že zdaj veselim kolesarjenja na trenažerju v družbi 'velikega platna'.

Kakšen je bil občutek ob prvi uporabi in prvem pogledu na projektor? Sta na poti napravo predstavila tudi novim prijateljem?

Moj prvi komentar je bil: Zakaj si tega nisva omislila že prej?, Miha pa je rekel: OMG, zakaj bi kdo sploh še želel TV? Resnično naju je navdušil – ne samo s svojo zmogljivostjo in praktičnostjo, tudi z izjemnim dizajnom! Po navadi želiš tehniko pospraviti, tale projektor pa je tako lep, da ga imaš z veseljem na očeh. Projektor sva že predstavila družini in prijateljem in jim na velikem platnu projicirala utrinke z najinega popotovanja. Bili so navdušeni!

Katere lastnosti projektorja so vas navdušile ob uporabi?

Kakovost slike, samodejno ostrenje, vstopni meni, vrhunski zvočnik in unikaten dizajn.

Bi želela še kaj sporočiti vsem, ki si želijo vajinega načina življenja?

Življenje na poti je res edinstveno, in čeprav morda ni za vsakogar, bi vsakemu privoščila vsaj malo tega, kar doživljava midva! Če ne drugega, svetujem, da podrete zadnje sedeže v avtu, vzamete blazino za na plažo in spalko ter se za vikend odpravite v divjino. Jutranja kava, ki jo na malem gorilniku skuhaš ob zvoku ptic in šumenju potoka je neprecenljiva, dan v naravi pa je vselej nepozaben. Svet čaka nate!

Samsung Freestyle projektor, obvezna oprema vsakega kampista

Iz Aljinih besed smo lahko razbrali, da je Freestyle projektor naprava, brez katere ne bomo več želeli kampirati ali uživati na pikniku v naravi. V pogovoru je povedala, da ji služi tako za zabavo – gledanje filmov in obujanje spominov ob projekciji fotografij – kot za delo in celo pri kuhanju.

Njegove idealne mere in prednosti:

• Freestyle se lahko pohvali s povsem enostavno uporabo v 3 korakih:
Postaviš. Priključiš. Poiščeš primerno površino za projekcijo (brez platna). Gledaš. Vse drugo prijektor namreč naredi sam. 

• Projektor optimizira projekcijo na podlagi barve stene ali katerekoli druge podlage in izboljša izkušnjo gledanja.

• Freestyle ima popolne funkcije samodejnega izenačevanja in samodejnega izravnavanja – omogočajo, da se zaslon naprave samodejno prilagodi katerikoli površini pod katerimkoli kotom za popolnoma sorazmerno sliko.

Funkcija samodejnega ostrenja omogoča, da Freestyle prikaže kristalno čisto sliko na katerikoli površini in pod katerimkoli kotom.

Njegova izjemna lahkost (ima le 830 gramov!) omogoča, da je povsem enostavno prenosljiv. Poleg tega je tudi majhen, za še lažji transport pa vam je na voljo torbica, ki se mu povsem prilega.

Možnost obračanja za 180 stopinj: vsestranski nosilec Freestyle uporabnikom omogoča prikazovanje visokokakovostnega videa kjerkoli – na mizi, tleh, steni ali celo na stropu – ločen zaslon ali platno ni potrebno.

• Poleg odlične slike Freestyle predvaja tudi odličen zvok. 360-stopinjski prostorski zvok nudi izjemen užitek v zvočni izkušnji kinematografske kakovosti, ne glede na to, kje ste. Zvočnik lahko uporabljate tudi za predvajanje glasbe brez projekcije. 

• S tem projektorjem lahko torej predvajate tudi glasbo, poskrbi celo za zvočne efekte, za popolno kuliso oz. ozadje, vzdušje, svetlobo ... Zagotavlja vam učinek osvetlitve razpoloženja, ima možnost načina ambientalne razsvetljave, postane pa lahko tudi pameten zvočnik, ki analizira glasbo in hkrati prilagaja vizualne učinke, ki jih je mogoče projicirati na steno, tla ali kamorkoli drugam. 

• Projektor lahko preprosto upravljate s pomočjo glasovnega asistenta, s priloženim daljinskim upravljalcem ali s pomočjo Samsung aplikacije SmartThings.
Je tudi prvi projektor, ki vključuje glasovno upravljanje na daljavo, kar vam omogoča, da pri prostoročni uporabi naprave izberete najljubše glasovne pomočnike.

• Freestyle ponuja funkcije Smart TV, ki so na voljo na pametnih televizorjih Samsung, z vgrajenimi storitvami predvajanja ter funkcijami zrcaljenja in predvajanja, ki so združljive z mobilnimi napravami Android in iOS. To je prvi prenosni projektor v industriji, ki je certificiran s strani največjih svetovnih partnerjev OTT in strankam zagotavlja najboljšo izkušnjo gledanja vsebin. Povežite torej igralne konzole ali druge zunanje naprave za izjemno doživetje igranja iger. 

• Za napajanje je Freestyle združljiv z zunanjimi baterijami, ki podpirajo USB-PD in izhod 50W/20V ali več, tako da ga lahko uporabniki vzamejo s seboj kamorkoli – na pot ali potovanje. Freestyle je tudi pionir v tem, da je prvi prenosni zaslon, ki deluje, ko je privit v podnožje za žarnico brez potrebe po dodatnem ožičenju (tovrstna povezava bo prvič uporabljena v ZDA). Seveda ima možnost polnjena tudi prek navadne stenske vtičnice. 

Samsung Freestyle projektor je torej idealna naprava tako za uporabo med štirimi stenami kot na prostem. Z njim imate neskončne možnosti prirediti popolno zabavo ali piknik, na kateri s prijatelji ali družino obujate spomine ob projekcii slik, vrtite najboljše komade prisotnih, si ogledate film pod zvezdami ali celo koncert, ki se ga niste mogli udeležiti. Verjemite, postal bo vaš nepogrešljiv spremljevalec takoj, ko ga boste prvič uporabili.