Če kavi dodate TO sestavino, boste lažje izgubili kilograme

4. 7. 2024
Deli
Če kavi dodate TO sestavino, boste lažje izgubili kilograme (foto: Profimedia)
Profimedia

Strokovnjaki menijo, da ta sestavina pospešuje izgubo odvečne teže.

Kava je odličen jutranji napitek, in če jo pijemo v priporočenih količinah, prinaša številne koristi. Poleg tega, da dvigne našo energijo, pa nam z enim dodatkom lahko pomaga tudi pri hujšanju, pišejo na portalu Eat This, Not That.

Po besedah ​​nutricionistke in avtorice "The Candida Diet" Lise Richards lahko nekatere vrste sladkane kave dodajo kalorije in maščobo naši prehrani, ne da bi opazili. Dodaja, da se je sladkanim ali aromatiziranim kavam, ko postanejo navada, težko odpovedati, zato je bolje, da poskusite dan začeti z navadno črno kavo.

Toda kako izboljšati navadno črno kavo za boljši učinek pri hujšanju? Richardsova predlaga nepričakovan dodatek: cimet. 

Cimet spodbuja termogenezo v telesu, kar povzroči večjo porabo kalorij. Ta začimba je naravna sestavina, ki je enostavna za uporabo in je lahko organska alternativa termogenim prehranskim dopolnilom, ugotavlja študija, objavljena v reviji Metabolism. Namesto, da uživate umetne tablete, ki pomagajo pri hujšanju, preprosto potresite cimet v kavo in izkoristite enake koristi pri izgubi teže.

Cimet je znan kot močna in zdravilna začimba s številnimi pozitivnimi učinki, ki presegajo le raven trebuh. Pokazal je obetavne rezultate pri nadzoru krvnega sladkorja, njegove antioksidativne lastnosti pa preiskujejo tudi v povezavi z demenco in drugimi bolezenskimi stanji. Poleg tega ima še izvrsten okus. Čeprav morda spominja na jesenske ali praznične dni, dodajanje cimeta v kavo ni nujno sezonska tradicija. Ta trik preiskusite še sami!

Vir: sensa.story.hr

Novo na Metroplay: Pogovor z Borutom Pahorjem | N1 STUDIO