Cepljenje – nam res koristi?!

Vas zanima vse o cepljenju? Medmrežje je obogatila nova spletna stran Starši obveščajo Slovenijo o cepljenju – varna točka za neodvisno informiranje o cepljenju.

3. 1. 2013

Komu je namenjena?

»Spletna stran je namenjena informiranju. Avtorji prevzemamo polno odgovornost za zdravje svojih otrok, saj menimo, da ta odgovornost v celoti pripada staršem, ne zdravnikom in ne državi. Država nam te odgovornosti zakonsko ne more odvzeti. Ne prevzemamo pa odgovornosti za zdravje vaših otrok. Tako kot odgovornosti za zdravje vaših otrok ne prevzemajo ne proizvajalci cepiv ne zdravniki, ki otroke cepijo. Država jih je namreč te odgovornosti popolnoma razrešila. A tudi država je odgovornost prevzela zgolj na papirju – kljub jasni zakonski zavezi ne plačuje odškodnin otrokom, ki so jih cepiva poškodovala,« lahko preberete na spletni strani www.sos-cepiva.si.

Cepljenje je tudi naša stvar

Na spletni strani SOS-cepiva opozarjajo, da Inštitut za varovanje zdravja pripravlja teren za samovoljno uvedbo dolge vrste novih obveznih cepljenj naših otrok. Pnevmokok, norice, rotavirus, HPV ... Res potrebujemo vsa ta cepiva? Res ne bomo dovolili imunskemu sistemu svojih otrok, da se izkaže pri boleznih, ki smo jih sami preboleli hitro in brez komplikacij? In – kaj vse to pomeni za telesa naših otrok? Navsezadnje – Koliko nas bo vse to stalo?

Necepljeni otroci so bolj zdravi od cepljenih

Na spletni strani www.sos-cepiva.si si lahko ogledate tudi intervju nemške aktivistke s slovenskimi podnapisi, ki je izkoristila redko priložnost: analizirala je surove podatke iz reprezentativnega in bogatega zdravstvenega vzorca 18.000 nemških otrok, ki jih je zbral nemški Inštitut Roberta Kocha. S pomočjo informacijskega znanja in dolgoletnega delovanja v združenju EFI – Starši za informiranje o cepljenju – je dokazala, da imajo necepljeni otroci trdnejši imunski sistem, da je število okužb najnižje pri necepljenih otrocih, pri cepljenih pa narašča s številom cepiv, ki so jih prejeli, da imajo cepljeni otroci tudi pogostejše okvare vida in hrbtenice, bistveno več vnetij srednjega ušesa in pljučnice, pogosteje obiskujejo logopeda ... Ali torej moderna družba s cepivi res izboljšuje zdravje populacije otrok?

Miti o cepljenjih

»Tako v strokovni kot v laični javnosti je trdno zasidrano prepričanje o tem, da je cepljenje bistveni ali celo edini dejavnik drastičnega upada umrljivosti zaradi nalezljivih bolezni. Toda uradne, državne statistike o vzrokih umrljivosti za zadnjih 100-150 let jasno kažejo, da ni tako. Ne samo, da cepljenje ni igralo glavne vloge pri upadu umrljivosti, statistike jasno kažejo, da očitno ni igralo nikakršne vloge, ali, v najboljšem primeru, neko hipotetično minimalno vlogo pri določenih boleznih. Najočitnejši dokaz o neutemeljenosti trditev o "življenje-rešujoči" vlogi cepiv so ošpice - umrljivost zaradi ošpic je tako med otroci kot v splošni populaciji upadla za več kot 99 % že pred uvedbo cepljenja,« v svoji doktorski disertaciji (celotno delo lahko preberete na www.celosten-pristop.com) piše Mateja Černič.

Iluzije o cepivih

Preberite si tudi knjigo Iluzije o cepivih, kjer boste izvedeli, zakaj cepiva ne dajejo trajne imunosti, ki bi varovala pred virusnimi boleznimi, zakaj cepiva ne jamčijo zaščite pred invazivnimi bakterijskimi okužbami, zakaj cepljenje uniči čredno imunost in onemogoči naravno preprečevanje bolezni, ter še veliko več.

Petra Arula