Čiščenje telesa in duha Promocijsko sporočilo

Razstrupimo svoje telo še pred poletjem

22. 6. 2015
Deli
Razstrupimo svoje telo še pred poletjem

Se kljub prijetnim temperaturam in dolgim sončnim dnem počutite brez volje in energije? Ste pomislili, da je morda to zato, ker vaše telo potrebuje prečiščevalno kuro?

Z razstrupljanjem telesa lahko izboljšamo presnovno, delovanje jeter, pa tudi naš imunski sistem in splošno fizično počutje. Naše telo je namreč na dnevni bazi izpostavljeno številnim škodljivim snovem, ki jih vnašamo z nepravilno prehrano, onesnaženim okoljem, pa tudi s stresom, ki ga kopičimo čez teden.

Jetra, naraven čistilec telesa

Vloga jeter pri izločanju strupov iz telesa je neizpodbitno glavna, saj so vodilni organ pri razstrupljanju telesa. Čeprav se jetra nenehno obnavljajo, lahko napačna prehrana, stres, uživanje alkohola in dolgotrajno jemanje zdravil povzročijo zamaščenost, kar upočasnjuje proces razstrupljanja in močno vpliva na naše vsakdanje počutje ter zdravje.

Kot posledica zamaščenosti jeter naše telo počasneje presnavlja ogljikove hidrate in shranjuje manjše količine glukoze, kar pomeni, da naše telo ne prejme novega vala energije, ki ga potrebuje za optimalno delovanje.To občutimo kot nenehno utrujenost, lahko pa celo kot izčrpanost. Poleg tega se to kaže tudi v slabši prebavi in padcu našega imunskega sistema, kar vpliva tudi na naše splošno fizično počutje.

Kako si lahko pomagamo?

Jetra imajo izredno sposobnost samoobnove, pri tem pa jim lahko pomagamo z zdravo prehrano, gibanjem in naravnimi zelišči, kot sta artičoka in kurkuma, ki varujejo jetra in pospešujejo procese razstrupljanja.

Kurkuma kot močan naravni antioksidant preprečuje kopičenje škodljivih maščob v jetrih, pomaga ohranjati zdravje jeter in spodbuja njihovo optimalno delovanje. Poleg tega pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema in pozitivno vpliva na zdravje kože.

Tudi artičoka igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja jeter, saj na naraven način spodbuja njihovo čiščenje in tako pripomore k celotnemu razstrupljanju telesa. Sredozemska rastlina, ki je bila priljubljena že med Grki in Rimljani, pa se uporablja tudi za urejanje prebave in spodbujanje njenega normalnega delovanja.

Zmagovito kombinacijo kurkume in artičoke najdemo tudi v prehranskem dopolnilu L'Angelica Čistilec jeter, ki lahko pomaga pri vzpostavljanju optimalnega delovanja jeter. Združena moč kurkume in artičoke v kombinaciji z zdravo prehrano in redno telesno aktivnostjo spodbuja delovanje in prečiščevanje jeter ter pomaga pri krepitvi imunskega sistema.

Razstrupimo svoje telo in se napolnimo z novim valom energije in dobrega počutja.