Čiščenje telesa z glino

Z glino so v zgodovini zdravili tako zdravniki in duhovniki kot pozneje ves svet in v vseh obdobjih, od Egipčanov do Hipokrata, Kneippa in Justa. V zemlji počiva nekaj milijonov let, zato se v njej skriva ogromno mineralov – od aluminija, železa, kalcija, kalija, magnezija, titana in najpomembnejšega silicija, ki je poznan tudi pod imenom naravna inteligenca.

16. 2. 2012

V naši mali alpski deželi se skriva neverjetno bogastvo, na katero smo lahko zelo ponosni, saj je zelo poznano tudi v tujini – zdravilna glina. Znana je po izredno zdravilnem in preprostem delovanju, saj ima veliko terapevtsko in energijsko moč delovanja.

Čiščenje telesa

Pitje gline ima na telo veliko pozitivnih učinkov, saj glina deluje kot naravni absorbent, ki na svojo površino veže snovi, s katerimi pride v stik, ter tako lahko 'očisti' telo nepotrebnih toksinov. Razstrupljanje telesa z glinenim napitkom je vedno bolj poznana metoda, s pomočjo katere telo očistimo strupenih in nepotrebnih toksinov, ki se nabirajo v našem prebavnem traktu.

Celostno delovanje

Poleg tega glina v telesu deluje holistično, saj mu pomaga tako, da telo spodbudi organ k opravljanju svoje prvotne funkcije in pravilnemu delovanju ter ga tako povezuje v celoto.

Glina prebudi energijo

Najbolj spodbudna lastnost gline pa je, da v našem telesu spodbudi in zbudi 'zastalo' energijo ter jo kot magnet privlači nase.

Pozitivni učinki pitja gline

Ko telo prečistimo nepotrebnih snovi, so lahko učinki vidni tudi na koži, v boljšem počutju, večji telesni odpornosti, v splošnem izboljšanju delovanja vseh organov in v možni odpravi kroničnih bolezni.

Kako glino pijemo?

V keramično ali stekleno posodo stresemo nekovinsko kavno žličko gline ter jo prelijemo z 2 dl vode. Pustimo nekaj ur, da se glina usede na tla, nato glineno vodo popijemo, usedlino na dnu kozarca pa zavržemo. Priporočljivo je, da glino pripravimo zvečer in jo popijemo naslednje jutro na tešče.

Preventivno glino pijemo dvakrat letno, in sicer naj ena glinena kura traja 21 dni, nato naj sledi enotedenski premor, nato pa ponovno pijemo 21 dni.

Na splošno glina nima negativnih učinkov, vendar je vseeno potrebna dodatna pazljivost pri predpisanih zdravilih in tabletah ter resnih kroničnih obolenjih, saj lahko močno zmanjša delovanje zdravil. Če jemljete antibiotike, uživanje gline ni priporočljivo!

Tina Avguštin, info@zdravanarava.si