Čiščenje z morsko vodo

Čiščenje z morsko vodo je tehnika, ki jo uporabljajo mnoge otoške kulture, da bi z njo odpravili učinke staranja, zdravili organizem in obnovili vitalnost in energijo.

7. 8. 2012

Metoda je preprosta, a zelo učinkovita. Vsak dan popijete hipertonično tekočino (slano vodo), ki posrka tekočino v prebavila in povzroči drisko. Večini ljudi blato zastaja, zato bodo morali na stra dva-do štirikrat na dan. Nujno je, da čez dan popijete obilo navadne vode.

Čiščenje z morsko vodo

Če ste zaprti, pred čiščenjem najprej en ali dva dni čistite črevesje z varnim zeliščnim odvajalom (sensa ali mangosten).

V tednu, ko se čistite z morsko vodo, se izogibajte alkoholnim pijačam, začinjeni in ocvrti hrani ter sploh vsem bogatim in težkim jedem. Prebavila povrnite v stanje, kakršno je bilo v otroštvu. Pomislite, katera hrana je najprimernejša za otroke, in vedeli boste, kaj jesti.

Začetek čiščenja

15 dni počnite naslednje:

1. Ob 6.00 popijte štiri litre tople morske vode

2. Ob 9.00 popijte sto mililitrov zelenjavnega soka (pretresite ga)

3. Ob 12.00 popijte sto mililitrov sadnega soka (pretresite ga)

4. Ob 17.00 pojejte dva krožnika zelenjavne juhe


Zadnja dva dni

1. Ob 6.00 popijte štiri litre tople morske vode

2. Jejte kot običajno - najprej sadje in zelenjavo, nato postopoma še sestavljene oglijikove hidrate (škrob) in beljakovine (živalske izdelke) .

Iz knjige Kozmično razstrupljanje: Taoističen pristop k notranjemu čiščenju; Avtorja: Mantak Chia, William U. Wei, www.cangura.com