Brez ideje, kaj za kosilo ali večerjo? Kaj pa cmočki na brokolijevem pireju?
CMOČKI IZ RUMENE LEČE IN KORENČKA
Za pripravo potrebujemo:
- 300 g kuhane rumene leče
- 2 večja korenčka
- 2 stroka česna
- 1 zvrhano žlico mletih lanenih semen
- 3 žlice mletih ovsenih kosmičev
- sol, poper, curry mešanico začimb + še malo kurkume za lepo barvo
- 2 žlici olja
Laneno seme namočimo v malo vode.
Korenček in česen nasekljamo in popražimo na olju. Dodamo sol, poper, 1 žličko curry mešanice začimb in kurkumo, premešamo, še malo popražimo in odstavimo.
Popražen korenček in laneno seme dodamo kuhani leči in zmešamo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo še sol in poper.
Dodamo ovsene kosmiče, malo olja, premešamo in zmes postavimo v hladilnik (vsaj za kakšne pol ure).
Z rokami oblikujemo cmočke in jih povaljajamo v grobo mlete orehe.
Pečemo 25 minut na 180 stopinj. Ko jih vzamemo iz pečice počakamo, da se malo ohladijo (in strdijo) in pojemo z užitkom. Odlično se obnesejo tudi v sendviču.
Zraven lahko postrežemo pire iz brokolija:
Brokoli skuhamo (čisto malo), kuhamo ga nekje 3 minute, srednje velike cvetke, dodamo že skuhan krompir, malce sojinega jogurta, ki ni nujen, in s paličnim zmiksamo. Ko postrežemo, lahko prelijemo s sojinim jogurtom, ki mu dodamo malce limete in pa drobnjak.
Edita Čelofiga najlepša hvala za super idejo, te kroglice so fantastične.
Recept iz skupine: Vegansko kosilce, priredila in fotografije: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić