Cmočki iz rumene leče in korenčka

20. 3. 2017
Deli
Cmočki iz rumene leče in korenčka (foto: Jasmina Hrastovec)
Jasmina Hrastovec

Brez ideje, kaj za kosilo ali večerjo? Kaj pa cmočki na brokolijevem pireju? 

CMOČKI IZ RUMENE LEČE IN KORENČKA

Za pripravo potrebujemo:

  • 300 g kuhane rumene leče
  • 2 večja korenčka
  • 2 stroka česna
  • 1 zvrhano žlico mletih lanenih semen
  • 3 žlice mletih ovsenih kosmičev
  • sol, poper, curry mešanico začimb + še malo kurkume za lepo barvo
  • 2 žlici olja

Laneno seme namočimo v malo vode.

Korenček in česen nasekljamo in popražimo na olju. Dodamo sol, poper, 1 žličko curry mešanice začimb in kurkumo, premešamo, še malo popražimo in odstavimo.

Popražen korenček in laneno seme dodamo kuhani leči in zmešamo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo še sol in poper.

Dodamo ovsene kosmiče, malo olja, premešamo in zmes postavimo v hladilnik (vsaj za kakšne pol ure).

Z rokami oblikujemo cmočke in jih povaljajamo v grobo mlete orehe.

Pečemo 25 minut na 180 stopinj. Ko jih vzamemo iz pečice počakamo, da se malo ohladijo (in strdijo) in pojemo z užitkom. Odlično se obnesejo tudi v sendviču. 

Italijanski zajtrk, ki ga lahko jeste kadarkoli v dnevu – pane frattau

Zraven lahko postrežemo pire iz brokolija:

Brokoli skuhamo (čisto malo), kuhamo ga nekje 3 minute, srednje velike cvetke, dodamo že skuhan krompir, malce sojinega jogurta, ki ni nujen, in s paličnim zmiksamo. Ko postrežemo, lahko prelijemo s sojinim jogurtom, ki mu dodamo malce limete in pa drobnjak.

Edita Čelofiga najlepša hvala za super idejo, te kroglice so fantastične.

Recept iz skupine: Vegansko kosilce, priredila in fotografije: Jasmina Hrastovec, več receptov na: mincikuha.blogspot.si ali Facebook: Minci kuha - Vegi preprosto in dostopno

 

Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić