Diagnostika po tradicionalni kitajski medicini (TKM)

Odtisi zob na jeziku, pike v šarenici, rumena koža okrog ust...to so le nekateri znaki, preko katerih se lahko naučimo sami postavljati diagnozo za naše telo. Prve korake nas bo naučila mednarodno priznana zdravilka tradicionalne kitajske medicine Lino Lo Faro.

7. 3. 2014

Seminar: Diagnostika po TKM

Kaj se bo dogajalo na seminarju? Zelo zanimivo in izkustveno bogato bo - za tiste, ki ste z osnovami TKM že seznanjeni in tudi za tiste, ki bi jih želeli spoznati pri izkušenem učitelju. Lina Lo Faro ima 38-let izkušenj, je specialistka kitajske dietetike, tuinologinja, refleksoterapevtka. Učila se je pri svetovno znanih mojstrih (Van-Ghi Nguyen, J. M. Kespy) v Firencah, Parizu, na Kitajskem in Indiji. V svoji praksi je razvila pretanjen čut za diagnozo in je z metodami TKM uspešno zdravila že tisoče.

Vsebina seminarja:

  • Osnove orientalske filozofije: jin in jang, nebo – človek – zemlja, 5 elementov
  • Človek in energijska morfologija
  • Zdravje – odsev našega načina življenja – kako živimo, jemo, ljubimo
  • Telo kot diagnostično gradivo – koža, jezik, pulz
  • Kako razbrati svoja lastna telesna znamenja
  • Zdravilska prva pomoč po TKM

Seminar je zgrajen iz teoretičnega in praktičnega dela. Poudarek bo na takojšnji uporabi znanja in prakse na sebi! Seminar je primeren za vse, ki vas zanima ali veseli zdravilstvo, ne glede na predhodno znanje iz zdravilstva ali naravoslovnih ved!

Seminar z Lino Lo Faro bo potekal v petek, 7. marca od 17:30 do 20:30 ure in v soboto, 8. marca od 9:00 do 18: 00 ure.

Kje nas najdete

V Ljubljani, natančneje v Stegnah oz. Industrijski coni Šiška (Stegne 21, 1000 Ljubljana)

Več informacij o dogodku dobite na spletni strani zdravilska-akademija.si, pišite nam na:

info@zdravilska-akademija.si, ali nas pokličite na številki: 01/513-11-46 ali 051-377-388

Kaj diagnosticiramo in zdravimo s TKM?

Diagnosticiranje je oblika prepoznavanja in odkrivanja vzroka bolezni in vzroka simptomov. Diagnosticira se energijsko neravnovesje, ki povzroča težave ali obolenje. Bistvo zdravljenja je nasloviti vzrok bolezni in povrniti telesu ravnovesje, ki je bilo porušeno.

TKM združuje zeliščarstvo, masažo (imenovano tui-na), prehrano (dietoterapija), akupunkturo in medicinski qi gong (kombinacija telesnih in dihalnih vaj).

S TKM se zdravi različne reproduktivne bolezni (neplodnost, PMS, menopavzne simptome, neredne menstruacije, boleče menstruacije, impotenca, libido), depresija, stres, nespečnost, anoreksija, bulimija, prekomerno hranjenje, hujšanje, anksioznost, odvisnosti, post-travmatični stres, obsesivno-kompulzivno vedenje, bolezni ušes in respiratorne bolezni, avtoimune bolezni, kronične bolezni in bolečine, bolezni prebavnega sistema, nevrološke bolezni, glavobole, migrene, vrtoglavice, išijas, inkontinenco, mišično-skeletne bolezni in poškodbe, bolečine v križu, fibromialgija, pooperativna stanja, kronično utrujenost, stranske učinke obsevanj in kemoterapije, sezonske alergije, izvajanje preventive...

Kaj je TKM?

Celosten, sistematičen medicinski sistem, ki se je razvijal na Kitajskem že pred 4000 leti. Sloni na temeljnih principih teorije jin in jang, in petih elementov - les, ogenj, zemlja, kovina, voda. Jin in jang sta energijska dipola, moški-ženski princip, ki prežema vso TKM. Vsi elementi se pojavljajo v obeh oblikah jin in jang, vroče-hladno. Jin izraža ženski princip, čustva, kronično stanje, jang pa moški princip, energijo, akutno stanje.