Za proizvodnjo hormona sreče, serotonina, potrebuje telo aminokislino triptofan, ki si jo mora vzeti iz prehrane.
Kolikor več triptofana zaužijemo, toliko več serotonina izloča naše telo. Ta aminokislina se skriva v ribah, piščancu, mleku, skuti in bananah. Te vsebujejo tudi veliko magnezija, ki skrbi za ustrezno ravnovesje.
Divji riž in avokado vsebujeta veliko B-vitaminov, ki krepijo živčevje.
Maščobne kisline omega 3 iz morskih rib, kot je losos, pa niso dobre le za srce. Študija je pokazala, da vplivajo tudi na občutek sreče. Idealno je, če si ribe privoščite vsaj dvakrat na teden. Morske ribe, oreški in repično olje poskrbijo za maščobne kisline omega 3, te pa lahko celo ustavijo izločanje citokinov, ki vplivajo na razpoloženje.
Kompleksni ogljikovi hidrati v testeninah in veliko vitamina C pospešujejo izločanje serotonina. C-vitamin je tudi sicer zelo pomemben za izločanje elementov, ki vplivajo na naše razpoloženje. Veliko ga je v citrusih pa tudi v drugem svežem sadju, zeleni zelenjavi in kislem zelju.