Ekološko in polnega okusa: Sploh obstaja bolj vsestransko živilo? (+ recept)

Na kaj bi pomislili, če bi slišali zgornje besede? Živilo, ki se zlahka prilagaja vsem našim željam in se poda tako k slanim kot sladkim jedem, je zagotovo skuta. Ker zajtrk začrta potek našega celega dneva, pri izboru živil velja, da je dobro le najboljše. Poln okus in ekološka pridelava, ki se združujeta v Mu Cuisine bio skuti, tako predstavljata pravo odskočno desko v nov dan.

Ekološko in polnega okusa: Sploh obstaja bolj vsestransko živilo? (+ recept) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
29. 3. 2021 | Promocijsko sporočilo

Z nagrado okronano zaupanje slovenskih kupcev

Mu Cuisine bio skuta je prvi izdelek iz ekološke pridelave, ki se je pred meseci pridružil liniji Mu Cuisine iz Ljubljanskih mlekarn. Odlikuje jo predvsem polnost okusa, ki ga pričarata ekološko mleko slovenskih kmetov in za odtenek višja vsebnost naravno prisotnih maščob. Ne vsebuje nobenih umetnih sladil, stabilizatorjev, konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil, njena rahla struktura pa je plod skrbno nadzorovanega ročnega polnjenja.

Njeno kakovost in vsestransko uporabnost so prepoznali tudi slovenski kupci, ki so Mu Cuisine bio skuto v okviru neodvisne nacionalne raziskave novosti izdelkov okronali z nazivom Izbran produkt leta 2021.

Veste, kakšne koristi prinaša ekološka pridelava mleka? 

Mu Cuisine bio skuta je narejena iz kakovostnega slovenskega ekološkega mleka. To izvira iz mlečnih kmetij, ki so v skrbi za dobrobit živali in okolja, v katerem živimo, naredile še korak dlje in se zaobljubile ekološki pridelavi mleka.

Ekološki kmetovalci se zavezujejo, da bodo živalim omogočili veliko gibanja na prostem, med hladnejšimi meseci pa več prostora v hlevu. Drugače pristopajo tudi k zagotavljanju kakovostne krme za živali, saj je ta pridelana brez pesticidov in gnojil mineralnega izvora.

Bogat zajtrk, okusna sladica ali vedno dobrodošla malica: Recept za sočen rižev narastek

Tako okusen, a hkrati enostaven: preveri recept, ki ga je pripravila Urška Fartelj (220 stopinj poševno).

Sestavine za 2 glineni posodi (s premerom 14 cm):

  • 500 g Mu Cuisine bio skute
  • 180 g riža
  • 700 ml Mu svežega mleka
  • 3 jajca
  • 50–80 g sladkorja
  • pol žličke soli
  • košček Mu Cuisine masla
  • 6 piškotov
  • 250 g malin

Priprava:

Mleku dodamo riž, solimo in ga na nizkem ognju skuhamo al dente. V ohlajen riž vmešamo bio skuto, sladkor, rumenjake in sneg beljakov. Glineni posodici premažemo z maslom in posujemo z zdrobljenimi piškoti. Posodici napolnimo in ju postavimo v segreto pečico. Narastek pečemo 45 minut na 180º C. Malinam medtem dodamo žlico sladkorja, jih segrejemo in spasiramo v pire, s katerim bomo okrasili narastek.

Dober tek!