Energijsko čiščenje doma 3. del

Energijskega čiščenja se lahko lotite na več načinov, nekaj jih predstavljamo.

7. 11. 2012

Izberite tiste, ki vas najbolj pritegnejo, to je lahko tudi svečka v dnevni sobi konec dneva ali sežiganje dišeče paličice. Pred čiščenjem se umirite, molite ali meditirajte. Če ste vznemirjeni ali če nimate dovolj časa, ne začnite čistiti. Prostor mora biti pred energijskim čiščenjem fizično čist in pospravljen. Svojemu prostoru pokažite spoštovanje. Čiščenje je najbolje opraviti v jutranjih urah, a to ni pogoj. Pomembno je le, da ga ne izvajate ponoči. Po čiščenju se obvezno oprhajte.

Svečke

Prižgite jih in pustite, da med čiščenjem gorijo. Nosite jih lahko po celi hiši, da boste zažgali vse negativnosti. Pustite, naj nekaj časa gorijo v vogalih.

Kadilo

Kroglice kadila raztopite. Žgete jih lahko na ponvici, ki jo boste potem nosili po prostoru, vendar je najbolje imeti kovinsko ali keramično skledico izključno za ta namen. V njej boste torej prižigali oglje in nanj polagali kadilo. V isto posodo lahko polagate tudi žajbelj in ga sežigate tako kot druga aromatična zelišča, ali pa magnezijev sulfat z alkoholom.

Voda

Steklenico, polno vode, pustite za nekaj ur na soncu in potem s takšno energizirano vodo poškropite prostor.

Sol

Posujte jo po tleh, pred­vsem po vseh kotih. Energija se namreč giblje krožno in po navadi se izogne kotu. Tako kot se bo v kotih znašlo največ prahu, bo tudi postana energija prebivala prav tam. Pustite sol, naj stoji 24 ur, potem pa jo posesajte in odvrzite vrečko sesalca. Sol vpija negativno energijo in ni dobro, da stoji preveč časa v prostoru, ker bo po določenem času to isto energijo sprostila navzven.

Zvončki

Uporabljajte zvončke, katerih zvok dolgo časa odmeva. Zvonite med obhajanjem cele hiše. Namesto zvona lahko uporabljate tibetansko skledo in celo kakšno duhovno glasbo z zgoščenke, lahko pa po prostoru tudi le ploskate.

Iva Jerković, Petra Arula

Energijsko čiščenje prostora 1. del

Energijsko čiščenje prostora 2. del